Geniet van het gastvrije zuiden en ontdek de gemoedelijke sfeer van Zuid-Limburg. Ontdek hier van de prachtige natuur in het Heuvelland. Wij selecteerden hier voor u de leukste highlights wanneer u een weekendje of weekje in Zuid-Limburg doorbrengt.

Maastricht
Maastricht is de gezellige hoofdstad van Limburg en tevens ook de oudste stad van Nederland. De stad heeft een grote aantrekkingskracht. Hierdoor maken studenten, winkelende mensen, volle terrasjes en veel restaurants en cafe’s dat de stad een levendig straatbeeld heeft. In Maastricht is bijna alles anders dan in de rest van Nederland, de sfeer van vroeger is hier nog duidelijk te zien in de oude binnenstad. Eeuwenoude kerken, prachtige gevels, mooie pleinen, kerken, theaters, musea en meer dan 1.600 indrukwekkende monumenten zorgen ervoor dat de stad erg populair is.

Thermae 2000
 Aan de top van de Cauberg ligt Thermae 2000 verscholen in het groen.  Thermae 2000  werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord. Inmiddels weten ook veel recreanten de weg naar het bijzondere thermale water voor sportieve of juist ontspannende bewegingen te vinden. Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2000 één van de grootste wellness centers van Nederland. Bezoekers kunnen er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Deze thermen zijn absoluut uw bezoek waard. Verwen u zelf gewoon eens even lekker.

Bekijk hier ons aanbod arrangementen bij Thermae 200

Het drielandenpunt
Op en rondom het Drielandenpunt zijn er vele mooie wandelingen te maken. Vaals en zijn omgeving wordt door velen bestempeld als wandelparadijs. Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Het Drielandenpunt wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar aantrekkelijke en uitgebreide wandelmogelijkheden. U kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Daarna is het goed toeven in Taverne De Grenssteen met haar nagebouwde illegale jeneverstokerij en een heus Douanedepot of onze gezellige Herberg.

Snowworld Landgraaf 
Brede pistes, professionele skiliften en verse sneeuw…Dat zijn dé ingrediënten voor het ultieme wintersportgevoel! De temperatuur stijgt en dat viert SnowWorld! SnowWorld biedt ook in de zomer de ultieme wintersportbeleving; altijd kraakverse sneeuw, uitdagende pistes, de beste après-ski en de heerlijkste barbecuegerechten.   Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom.

Kasteelruïne Fluweelengrot
De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter, in de Fluweelengrot is het namelijk permanent 12 graden! Bezoek de oudste grot (mergelafgraving) van Zuid-Limburg.

Gaia Zoo
Limburg is de thuisbasis van dierentuin GaiaZOO en heeft ook ín het park de meest centrale plek. Stap binnen in de wereld van de vakwerkhuisjes en bijzondere inheemse dieren zoals de Hereford koe en het Piétrain varken. Kinderen komen op de kinderboerderij het dichtst bij de dieren, ze mogen hier knuffelen en aaien. Kom springen in het hooispringhuis of neem een kijkje bij de schapen in de boomgaard. Vanuit Limburg beginnen de ontdekkingstochten over de wereld.
Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.