Duitse Pünktlichkeit

De term “Pünktlichkeit” komt vaak voor als we Duitsers beschrijven, net zoals Nederlanders zuinig worden genoemd. De Duitsers zijn over het algemeen ook erg stipt, en zo zorgvuldig en nauwkeurig zijn ze ook als het aankomt op het onderhouden van golfbanen. Dat is dan ook goed te zien op de golfbanen. Wanneer u komt golfen in Duitsland ziet u dat de golfbanen super onderhouden worden. Met meer dan 725 golfbanen is Duitsland een prachtig golfland! Met zoveel keuze, weet u niet waar u moet beginnen. We hebben alvast 3 prachtige locaties voor u op papier gezet voor een golfweekend in Duitsland.

Golfweekend in Duitsland – 3 TIPS

IN SPROCKHÖVEL, vlakbij Wuppertal, vindt u dit golfparadijsDe ideale bestemming voor een golfweekend in Duitsland. Het hotel is gelegen aan 3 golfbanen met in totaal 45 holes, het hotel schreeuwt dan ook golf. Het golfhotel biedt u 70 elegante en met hoogwaardige materialen ingerichte kamers en suites.

Vanuit het hotel loopt u zo de golfbaan op. Het complex ‘Gut Frielinghausen’ ligt schilderachtig tussen beekjes en oude bomen in het typische Bergische landschap en vereist vooral een zeer precieze speelstijl. Het terrein ‘Felderbach’ wordt met name gekenmerkt door lengte en slope en is sportief gezien zeer ambitieus. De banen zijn heuvelachtig en door deze hoogteverschillen een unieke ervaring voor de Nederlandse golfer.

Wilt u ook een golfparadijs bezoeken vlak over de grens? Klik HIER voor meer informatie!

 

IN BREITENBURG, vlakbij Hamburg, vindt u dit luxe golfhotel. Genesteld in het hart en de natuurlijke schoonheid van Sleeswijk-Holstein, omringd door vlierbomen en een eersteklas golfbaan, bevindt zich dit hotel. Een elegant en mooi luxe hotel met uitstekende culinaire kunst en ook een groot wellnesscentrum, allemaal gericht op de omliggende natuurlijke omgeving. Tijdens uw verblijf verblijft u in een van de 80 luxe kamers.

De 27 holes baan gelegen in het prachtige Stör laagland en op de Hohe Geest. Door de verschillende landschaps- en baantypes is het spel op deze golfbaan afwisselend en interessant. De golfbaan ligt direct naast het nieuw gebouwde hotel en is daarom perfect om tijdens uw vakantie een paar sportieve uurtjes door te brengen en te ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Wilt u ook wat meer luxe tijdens uw golfweekend in Duitsland? Klik HIER voor meer informatie!

 

IN SCHMALLENBERG, vlakbij Winterberg, vindt u dit prachtige hotel dat vroeger ook dienst deed dienst als koninklijk Pruisisch postkoetshuis. In 2016 onderging het glorieuze hotel een smaakvolle restauratie van de bar en het restaurant, nu ingericht in een warme chaletstijl. Het hotel heeft rustige kamers.

Golfclub Schmallenberg is een 27 holes golfbaan met een 6 holes PAR 3 baan. Het is de grootste golfbaan van het Sauerland. Het gebied is ook razend populair voor vakantiegangers voor Nederlanders. De drie 9-holes banen West, Oost en Noord zijn allemaal verschillend en er zijn dus ook 3 verschillende luscombinaties mogelijk. De westelijke baan is vrij vlak. Op oost en noord loopt (of rijdt) u door de typische heuvels van het Sauerland. De zeer interessante holes hebben ook geweldige uitzichten op het landschap. Twee jaar geleden is de golfbaan tevens verkozen tot de mooiste golfbaan (qua landschap) van Duitsland.

Golfen in de heuvels in het Sauerland? Klik HIER voor meer informatie!