Heb jij een weekendje gamen op de planning staan? Dan is het van belang dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je voldoende in huis hebt, zodat jij je games niet hoeft te onderbreken. Het belangrijkste is echter dat je ook de juiste spellen in huis hebt. Als je een weekend gaat gamen, heb je aan één game niet altijd voldoende. Om deze reden is het verstandig om je vooraf al te verdiepen in welke games jou interessant lijken. Zo kun je er zeker van zijn dat je in het weekend niet snel uitgekeken raakt op de spellen die je in huis hebt.

Online games

De meeste gamers vinden het leuk om met anderen te spelen. Indien je hier een liefhebber bent, zijn spellen uit de Call of Duty en Battlefield series absoluut aan te raden. Dit zijn First Person Shooters met een interessant online gedeelte. Als jij de reacties van je tegenstanders wilt horen of graag tactisch samenwerkt met je vrienden, is het geen slecht idee om voor de Battlefield of Call of Duty games te kiezen. Deze games kun je het hele weekend blijven spelen zonder je ook maar een moment te vervelen. Dit komt mede doordat je levels omhoog kunt gaan, waardoor je nieuwe wapens vrij kunt spelen.

Ook FIFA 19 is een van de meest verkochte games. Het is een voetbalspel waarin jij de controle kunt hebben over je favoriete voetbalclubs. FIFA 19 is zowel online als offline erg interessant. De meeste spelers kiezen er na verloop van tijd voor om online te spelen. Hier kunnen ze hun vaardigheden testen tegenover andere spelers. Uiteraard is het erg leuk om met je vrienden een toernooi te spelen. Zo kun je ervoor kiezen om een knock-out toernooi te beginnen waarbij de beste zal winnen.

Naast deze bekende games zijn ook de battle royale gamemodus erg populair. Hierbij wordt jij met een groepje vrienden midden in het speelveld losgelaten, waarna je moet proberen als laatste te zien overleven. Spellen die dit aanbieden zijn onder andere Fortnite, Call of Duty en Apex Legends.

Offline games

Online games kunnen erg leuk zijn, maar er zijn ook veel mensen die liever offline spelen. Zo kun jij je eventjes helemaal afzonderen en genieten van de rust. Een voorbeeld van een offline game die erg geliefd is, is The Witcher 3: Wild Hunt. Anderen vinden het leuk om wél met vrienden te spelen, maar niet online. In dit geval is het fantastisch om samen met je vrienden op één console te spelen. Er zijn verschillende spellen met een coöp-modus. Heb je een Wii in huis? Dan is Mario Kart hier natuurlijk een klassiek voorbeeld van.

Of je nou alleen of met vrienden wilt gamen, er zijn dus altijd wel meerdere games die geschikt zijn. De spellen in dit artikel zijn zeer geliefd, maar je hebt natuurlijk nog veel meer keuze.

Kortom; met één van deze spellen komen jij en je vrienden vast het weekend door!

Redacteur