Ga je een dagje actief sporten? Met deze 5 tips zorg je voor een geslaagd uitje.

  1. Draag de juiste materialen

Een nylon sportbroek kan misschien goedkoop zijn, maar dit maakt het niet direct comfortabel genoeg om in te sporten. Kies de juiste materialen wanneer je een dagje aan het sporten gaat. Nu kan er tijdens een dagje actief sporten natuurlijk flink gezweet worden. Met sokken en onderbroeken van bamboe materiaal zorg je ervoor dat alles goed kan blijven ventileren. Het bamboe materiaal is namelijk ongelooflijk luchtig en zorgt ervoor dat zweet niet in de stof blijft hangen, maar direct verdampt. Daarnaast houdt bamboe stof je lekker warm in de winter, en ventileert het goed in de zomer. Ideaal voor de sporter: je blijft namelijk continu op de juiste temperatuur. Bamboe T-shirts zijn een echte rage op dit moment. Het heeft duidelijk unieke eigenschappen die het T-shirt innoveren tot iets nieuws.

  1. Ga voorbereid op pad

Nu kan het zonnetje in de ochtenduren stralend op je wachten, maar voor je het weet ben je op pad en beginnen de regenwolken te komen. Ga dus altijd voorbereid op pad – je weet maar nooit wat voor weer je tegen gaat komen. Het is in veel gevallen slim om zoveel mogelijk laagjes te dragen. Een sportshirt, met hierover een vest, en wanneer er kans op regen is, zelfs nog een regenjasje. Krijg je het te warm? Dan kun je de warme kledingstukken gewoon om je middel knopen.

  1. Wat is de planning?

Nu kun je wel vol goede moed op pad gaan, maar zonder plan zul je al snel bemerken dat je moeilijk gemotiveerd kan blijven. Denk dus vooraf goed na over de planning. Ga je veel hardlopen? Installeer dan handige apps zoals bijvoorbeeld de Runkeeper app of andere sport apps. Deze kunnen je motiveren terwijl je aan het sporten bent, door je te laten zien hoeveel je al gedaan hebt, en hoeveel je nog te wachten staat.

  1. Doe eens gek

Nu kun je wel een hele dag hardlopen in de omgeving, maar je kan ook gewoon eens iets totaal anders doen. Ga er een dagje op uit naar het strand, en doe daar tal van activiteiten. Of loop / ren een deel van een van de Nederlandse wandelroutes. Ga op avontuur in de bossen en leg een avontuurlijk klimparcour af, of ga een dagje schermen. Door zowel de omgeving als de activiteit af en toe te veranderen, zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft.

  1. Denk ook aan de rest

Ga je met meerdere mensen op pad? Denk dan ook aan de rest. Heeft iedereen de juiste uitrusting, of moet er wat geleend worden? Wanneer de pret voor een persoon bedorven is, is het namelijk ook voor de rest een stuk minder leuk.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.