Ben jij niet iemand die tijdens een date lekker in de bioscoop gaat hangen en zich aansluitend helemaal volpropt met lekkers? Niet iemand die op een strandbedje met een cocktail gaat liggen, maar veel liever op het strand staat te beachballen? Dan ben je zeker niet alleen! Sportieve dagjes uit zijn heel geliefd in Nederland. Hoe fijn is het om lekker aan de slag te gaan en te genieten van verschillende activiteiten? Met het hele gezin, tijdens een date of gewoon lekker met vrienden of alleen tijdens je vakantie? Maar hoe vul je een sportief dagje uit in Nederland nu precies in? Waar moet je aan denken? Wat zijn échte aanraders? Met de volgende tips zal jouw sportieve dag zeker geslaagd zijn.

Op naar de sportschool! 

De sportschool in Breda? Jazeker! Dit klinkt misschien een beetje saai. Sporten in de sportschool doe je op ‘gewone’ dagen ook. Waarom zou dit dan juist nu zo speciaal zijn? Omdat je het speciaal maakt natuurlijk. Een ‘dagje uit’ naar de sportschool is een heel goed idee met het juiste gezelschap. Daag je vrienden of date bijvoorbeeld eens uit om jouw sportschool uit te proberen en train samen. Op die manier begint de dag al goed en kunnen jullie samen verder dingen verzinnen om de rest van de dag in te vullen.

Wist je dat een afspraak in de sportschool als eerste date een prima keuze is? Zo zie je meteen of jullie een beetje kunnen samenwerken en hoe gemotiveerd je date precies is. Je kunt de dag vervolgens altijd afsluiten met een hapje en een drankje. Een actieve eerste date is goud waard. 

Paintballen 

Paintballen haalt het kind bij je naar boven. Maar pas wel op, want het schieten is niet zonder gevaar. Ondanks het beschermende pak kan je nog aardig wat echte schade oplopen. Wees je er dus wel van bewust dat je de dagen na jouw sportieve dagje weg onder de blauwe plekken kan zitten. Niet erg, want paintballen is gewoon ongelooflijk leuk en een prima manier om jouw vrienden uit te dagen voor een duel. 

Klimbossen voor het hele gezin 

Ben je op zoek naar een sportief dagje uit voor het hele gezin? Dan is één van de talloze klimbossen in Nederland een zeer goed idee. De kinderen vermaken zich prima tijdens het klauteren over de boomstammen en wankelen over hangbruggetjes. Er zijn zelfs parcours waarbij je ver boven de grond moet werken. Wel zit je dan natuurlijk goed vast in een harnas, dus aan veiligheid is zeker gedacht. 

Het leuke is dat deze klimbossen voor alle leeftijden zijn. Hierdoor kan niet alleen de allerkleinste van het gezin meedoen, maar ook jullie als ouders. Voor welk klimbos je ook kiest, de kans is heel groot dat het erg stil zal zijn op de terugweg in de auto. Stiekem ook wel heel fijn!

Redacteur