Den Haag, 29 juli 2015 – Op zaterdag 26 september aanstaande staat de negentiende editie van de Dag van de Chemie in het teken van innovatie.

Tijdens de open dag die wordt georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse chemische Industrie (VNCI) openen chemiebedrijven en bedrijven die veel met chemie te maken hebben (universiteiten, transportbedrijven, laboratoria en waterschappen) hun deuren voor een kijkje in de keuken.

Normaal gesproken zijn het stuk voor stuk locaties die vanwege strakke veiligheidsvoorschriften hun deuren hermetisch gesloten houden, maar voor de Dag van de Chemie maken zij een uitzondering. Bezoekers kunnen tijdens de dag zelf ondervinden wat voor plek de chemie in de Nederlandse maatschappij inneemt.Veel om ons heen is chemie,en zonder die chemie zou ons leven er anders uitzien. Zo kun je bijvoorbeeld zelf ervaren hoe chemiebedrijven van ruwe aardolie alledaagse producten maken zoals cola, chocoladepasta, koffiebekertjes, handcrème en benzine voor in de auto. De Dag van de Chemie is tevens een goede gelegenheid om bezoekers te laten zien dat chemiebedrijven veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Tevens kunnen werkzoekenden zich op de dag laten informeren over carrièremogelijkheden binnen deze sector.

Een open dag voor iedereen
Als bezoeker van de Dag van de Chemie kun je alles persoonlijk en ‘live’ beleven. De hele dag worden er verschillende demonstraties gegeven, kun je zelf proefjes uitvoeren, vinden er rondleidingen plaats over de industrieterreinen, zijn er tentoonstellingen die een goed beeld van heden en verleden geven én kun je in een van de vele laboratoria je hart ophalen. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: voor hen vinden verschillende kinderactiviteiten plaats. De vorige editie van de Dag van de Chemie trok ruim 25.000 bezoekers. Aanvullende informatie en een lijst met alle deelnemende organisaties is terug te vinden op www.dagvandechemie.nl.

Redacteur