Wanneer je op zoek bent naar een mooie plaats voor jong en oud, dan is het Gardameer in Italië misschien wel iets voor jou. Er is zeker genoeg te beleven! Hieronder geven we dan ook graag enkele tips van fijne activiteiten die mogelijk zijn om samen te doen met je kinderen.

De prachtige watervallen van Molina

Wanneer je naar het natuurpark Parco delle Cascate bij het dorpje Molina gaat, dan kan je daar prachtige watervallen bewonderen. Deze zijn niet enkel mooi voor jou als volwassene, maar ook kinderen kunnen hier zeker en vast van genieten. Je kan er genieten van wandelingen met prachtige uitzichten. Wordt het je even te veel, dan kan je kiezen om er te picknicken en intussen genieten van de prachtige watervallen. Om het helemaal af te maken kan je kiezen voor een metershoge schommel die je bijna tot in de waterval schommelt. Meer informatie over deze watervallen kan je terugvinden op de website van Parco delle Cascate.

 

Meer nood aan kicks? Kiezen voor Rimbalzello Adventure 

Heb je een kind dat meer houdt van wat avontuurlijke zaken? Dan kan je er ook voor kiezen om hen in bomen te laten klimmen. Dit kan in het park Rimbalzello Adventure. Dit park bestaat uit verschillende routes met lianen, netten, zip-lijnen en Tibetaanse bruggen. Hier kan je avontuurlijke ik of avontuurlijke kind(eren) zich zeker uitleven! Heb je zeer kleine kinderen? Dan is hier ook aan gedacht. Voor hen bestaat er immers een speciale route van maximum 1 meter hoog, en dit voor kinderen vanaf 1 meter groot. Ook voor oudere en grotere kinderen bestaan er speciale routes. Een hele belevenis dus! Wil je graag meer informatie hierover, dan kan je hiervoor terecht op de website van Rimbalzello Adventure.

Gardaland 

Heb je kinderen, dan moet je eigenlijk toch wel eens naar Gardaland gaan. Er zijn verschillende achtbanen aanwezig, maar ook verschillende waterattracties en een Panda Academy. Dit is dan ook niet enkel fijn voor de kids, maar ook voor jou natuurlijk als volwassene en zeker om dit samen te beleven. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van Gardaland.

Gardaland
Gardaland achtbanen

Accommodatie aan het Gardameer

Op zoek naar een goede accommodatie, bekijk Altomincio Family Park eens! De naam zegt het al: Het prachtige zwembadcomplex en het restaurant/ pizzeria met gezellig overdekt terras liggen op een centraal gedeelte van de camping. De kinderen staan op camping Altomincio centraal, zo zorgt het animatieteam voor een uitgebreid programma waar de minidisco zeker niet in ontbreekt. De aparte miniclub ruimte is speciaal ingericht voor de kleintjes. En bij het zwembad kunnen de kinderen bij de Frog’s bar zelf bestellen, alles op kids hoogte.

Redacteur