Ga je naar de piste? Vergeet dan zeker niet deze items te kopen

Wil jij je in Nederland perfect voorbereiden op jouw tripje naar de piste? Dan zit je hier goed, want wij vertellen je in dit artikel wat je zeker niet mag vergeten als je van plan bent om te gaan skiën. Zo is het kopen van een kwalitatieve skihelm erg belangrijk, maar moet je ook over een weerbestendige ski jas en broek beschikken. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er zeker niet mag ontbreken voor jouw tripje naar de piste.

Ski jas en broek

Een goede weerbestendige ski jas en broek mogen zeker niet ontbreken als je naar de piste gaat. Ski jassen zijn doorgaans lekker warm, licht in gewicht en kunnen tegen zowel weer als wind. Investeren in een goede ski jas is altijd een goed idee, want zo weet je zeker dat je het warm genoeg hebt. Ook een ski broek mag niet ontbreken op wintersport. Veel ski broeken beschikken over een flared fit. Hierdoor zitten ze boven strakker dan onderen. Ook beschikken veel skibroeken over sneeuwvangers. Op deze wijze komt er geen sneeuw of wind onder de skibroek, waardoor je optimaal beschermd bent tegen diverse weersomstandigheden. Wat je ook kunt doen, is een skipak kopen. Deze is vaak warmer dan een aparte jas en broek. Wanten zijn immers ook warmer dan handschoenen.

Een ski zonnebril

Ook een ski zonnebril is onmisbaar als je naar de piste gaat. Een ski zonnebril beschermt je ogen optimaal tegen schadelijke uv-straling. De witte pistes en felle zo zorgen er sneller voor dat je last krijgt van oogirritatie. Denk bijvoorbeeld aan prikkende ogen of tranende ogen. Als je een goede ski zonnebril draagt die geschikt is voor wintersport, zal je hier geen last van ervaren.

Skihelm (met vizier)

Ook een skihelm mag niet ontbreken op wintersport. Je kunt hierbij kiezen voor skihelmen met vizier en skihelmen zonder vizier. Wanneer je kiest voor een skihelm met vizier, zal dit je een vrijer gevoel geven. Je skibril zit namelijk niet de gehele dag tegen je gezicht aan gedrukt, want deze bevindt zich op de helm. Ook kun je je skibril hierdoor niet snel kwijtraken. Hij is altijd bij je. Het vizier kun je tevens eenvoudig omhoog schuiven als je even niet aan het skiën bent.

Passende skischoenen

En onze laatste tip: zorg ervoor dat je passende skischoenen hebt en dat ze bij voorkeur op maat gemaakt zijn. Zo voorkom je drukpunten op je voeten en enkels. Je kunt bij diverse specialisten skischoenen op maat laten samenstellen.

Wij wensen je veel plezier op de piste!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.