Een mooie verre reis, een stedentrip naar een grote Europese stad of gewoon lekker naar de bioscoop of een escape room. Het zit er allemaal niet in op het moment als gevolg van de coronamaatregelen. Dat is erg vervelend en heeft als gevolg dat veel mensen zich vervelen. Maar het is natuurlijk ook een gelegenheid om nieuwe dingen te ontdekken die je anders misschien niet zou doen. We geven een paar tips ter inspiratie.

Wandelen

Voor zij die nog niet aan het wandelen zijn geslagen, kan het heel saai klinken. Maar het kan juist heel prettig om in beweging te komen in de buitenlucht zonder dat je per se een strakke route en eindbestemming hebt. Nederland zit vol met mooie plekken waar je kunt wandelen. Dus pak eens de auto en ontdek een stukje natuur dat je nog niet kende. Een paar tips? Het gebied rondom de Mookerheide in Noord-Limburg biedt een mooie combinatie van hei, bos en hoogteverschillen. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de kop van Overijssel is een interessant en tamelijk uniek waterrijk gebied. Op de Veluwe is het gebied rondom Radio Kootwijk een mooie combinatie van open heide en dichte bebossing. Het dorp zelf is ook erg interessant, evenals de nabijgelegen historische nederzetting Hoog-Buurlo. Last van pijnklachten die je van het wandelen weerhouden? Veel mensen hebben profijt van het gebruik van cannabisolie voor het verlichten van pijn.

Mooie dorpen en stadjes bezoeken

Een wandeling hoef je natuurlijk niet per se in de natuur te maken. Nederland is rijk aan charmante en historische, kleine plaatsen die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. Daar zal het nu relatief rustig zijn, dus dat geeft je alle ruimte om van de omgeving te genieten en mooie foto’s te maken. Bezoek bijvoorbeeld mooie plaatsen als Willemstad, Megen en Woudrichem in Noord-Brabant, Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht of Hattem en Elburg in Gelderland.

Vakantie in eigen land

Los van dat je ergens anders in Nederland kunt gaan wandelen en plaatsjes kunt bezoeken, kun je natuurlijk nog steeds op vakantie in eigen land. Je kunt dan niet winkelen of gaan uit eten, maar dat wil niet zeggen dat het niet fijn zijn om even een paar dagen in een andere omgeving te zijn. Weg van je eigen huis, waar je het afgelopen jaar aardig in opgesloten hebt gezeten. Kies bijvoorbeeld een luxe huisje met een sauna of jacuzzi voor extra meerwaarde. Kies een gebied uit waar het mooi wandelen of fietsen is, of waar je mooie dorpjes kunt bezoeken. En haal je eten af bij een lokaal restaurant, zodat je alsnog niet zelf hoeft te koken.

Het is behelpen momenteel, maar de kansen om buiten de deur te komen liggen er als je ze wilt zien. Het vergt een andere mindset, maar zonder iets nieuws te proberen weet je op in de huidige omstandigheden zeker dat je je gaat vervelen. Er op uit dus!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.