Elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm populair geworden, en niet zonder reden! Een goede e-bike zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren van plek A naar plek B kunt reizen. Niet alleen consumenten zijn blij met de e-bikes, ook dieven hebben hun oog op de beste elektrische fiets. Zo’n fiets heeft je hoogstwaarschijnlijk nogal wat gekocht, dus hoe kun je ervoor zorgen dat je fiets niet gestolen wordt? In dit artikel vertellen je de beste tips!

Elektrische fietsverzekering

Een elektrische fiets kopen doe je niet zonder ook direct een verzekering voor je fiets af te sluiten. Realiseer je hoe gewild je fiets is en zorg ervoor dat jouw verzekering ook diefstal dekt. Mocht het gebeuren dat jouw fiets wordt gestolen, dan kun je gelukkig (een deel van) je geld terugkrijgen. Elektrische fietsen zijn erg duur, dus deze mogelijkheid tot een vergoeding is iets wat je niet wil mislopen. Sluit dus een verzekering af als preventieve maatregel tegen diefstal.

GPS

De meeste elektrische fietsen zijn voorzien van een GPS. Zorg ervoor dat jouw tracker het altijd doet, zodat je op het moment dat je fiets wordt gestolen, de exacte locatie van je fiets kunt herleiden. Met een simpele app kun je altijd zien waar je fiets is: staat hij nog in het fietsenrek of is hij meegenomen? Is je fiets gestolen en weet je waar deze is? Breng jezelf niet onnodig in gevaar en haal je fiets niet zelf op. Schakel hier de politie voor in.

Zet je fiets op slot

Je hebt het vast al van kinds af aan al gehoord, maar zet je fiets op slot! Een goed slot kan ervoor zorgen dat dieven jouw fiets laten staan. Schaf een slot van hoge kwaliteit aan om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een ART-slot, dit is het type slot dat de verzekering aanraadt. Wordt je fiets gestolen? Stuur de reservesleutel van je slot dan naar de verzekeringsmaatschappij. Dit dient als bewijs dat je fiets op slot stond op het moment van de diefstal.

Een elektrische fiets is gewild door iedereen: de stadsfietser, de snelheidsduivel, ouderen, maar ook door fietsendieven. Zij kunnen namelijk meer geld verdienen aan jouw e-bike dan aan een roestige omafiets. Neem dus een aantal maatregelen om je fiets te beschermen: sluit een verzekering af, zorg ervoor dat de GPS-tracker goed werkt en zet je fiets goed op slot. Zo kun jij zo lang mogelijk van je tweewieler genieten.

Redacteur