Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kan er een hoop stress komen kijken bij de voorbereiding en het vertrek. En dat terwijl je vakantie juist bedoeld is om tot rust te komen! Om de spanning voor vertrek zo laag mogelijk te houden en zo goed mogelijk te kunnen relaxen, hebben we vijf tips om goed uitgerust aan je vakantie te beginnen. Van de allereerste voorbereiding tot en met het vertrek naar het vliegveld; met deze aanwijzingen kom je al tot rust voor je vliegt.

Pak rustig in en maak een lijstje

Veel mensen kennen het wel: de stress van inpakken voor vakantie. Aan de ene kant wil je niks vergeten dat je misschien nodig hebt, maar aan de andere kant moet het ook allemaal wel in je koffers pakken. Dit leer je deels door veel reiservaring in goede banen te leiden. Maar het helpt ook om het inpakken rustig en gestructureerd aan te pakken. Neem genoeg tijd, leg alles klaar, en maak een afstreeplijstje. Zo neem je precies mee wat je nodig hebt, en vergeet je niets. Tip: gebruik deze paklijst van de ANWB om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.

Bereid je vakantie goed voor

Misschien geniet je het meest van een vakantie waar je alles spontaan beslist. Maar als je op de bonnefooi op zoek gaat naar vervoer en hotel op de plaats van bestemming, loop je ook het risico dat het misgaat. Als je deze stress en narigheid van tevoren wilt vermijden, dan loont het de moeite om alles goed te plannen voor vertrek. Zorg in ieder geval dat je meteen na aankomst op het vliegveld weet hoe je naar je hotel of pension moet komen. Dan is het begin van je vakantie alvast relaxed.

Laat je werk achter

Het is geen nieuws meer: door het internet en smartphones wordt de grens werk-privé steeds vager. Maar stress van je werk is wel het laatste dat je erbij kunt hebben als je even lekker helemaal weg wilt. Begin daarom ruim op tijd om de hoeveelheid werk die je hebt liggen, omlaag te brengen. Zo komt deze op nul als je echt gaat vertrekken. Zorg ook voor een vervanger voor alle dringende zaken, en dat iedereen weet wie dat is. Dan hoeven ze jou niet te bellen of mailen tijdens je welverdiende rust.

Plan je reis

Of je nu naar een bestemming gaat en daar blijft, of je gaat een rondreis maken: het loont altijd de moeite om je van tevoren goed te verdiepen in je bestemming. Wat is er te zien en te doen? Het lezen van reisgidsen geeft je een goed idee van hoe je jouw vakantie optimaal vormgeeft. Dit verhoogt ook nog eens de voorpret! En je kunt alle praktische zaken, zoals vervoer en verblijf, vooraf plannen en regelen. Die tijd kun je dan ter plekke goed besteden, in plaats van met zaken regelen.

Neem de taxi naar het vliegveld

De meeste mensen vertrekken vanaf Schiphol en dat is vaak nog best een eindje, vooral voor mensen in het noorden, oosten of zuiden van het land. De reis naar het vliegveld toe kan nog genoeg stress opleveren. Een volle parkeerplaats voor je auto, een drukke of vertraagde trein… het zijn niet de ideale voorwaarden voor een ontspannen reis. Doe jezelf daarom een plezier en neem de taxi. Veel taxibedrijven bieden een specifieke Schiphol dienst aan, zoals dit taxibedrijf dat vakantiegangers met de taxi van Den Bosch naar Schiphol brengt. Deze boek je voor een gereduceerd tarief, haalt je thuis op en zet je zonder gedoe af. Zo begint je vakantie pas echt goed!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.