Het is tijd om de pareltjes van Nederland te ontdekken! Door de coronacrisis zijn er geen toeristen in ons land en dit betekent maar één ding: we hebben de toeristische attracties eventjes helemaal voor onszelf; ideaal. Daarom bij deze: de toerist in eigen land top 5, om af te vinken!

De vele museums van Amsterdam

Amsterdam is dé must visit van Nederland onder de toeristen. Nu is het jouw beurt. Kies zo’n drie museums uit en maak er een museum dagje van. Denk aan het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum, de Heineken Experience en het Moco Museum. Nog een voordeel: museums werken momenteel met een tijdslot, om de bezoekersstroom te reguleren. Dat betekent dat het overal heerlijk rustig is.

Het geliefde Giethoorn

Ben je nooit in Giethoorn geweest? Dan wordt het de hoogste tijd om dit waterrijke dorpje, dat oh zo populair is onder buitenlandse toeristen, te bezoeken. In dit typisch Hollandse dorpje, ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd, is de nummer 1 must do natuurlijk bootje varen. Maar wandelen en fietsen kan je hier ook fantastisch! Ga ook zeker naar één van de goede restaurants, Giethoorn heeft namelijk een goede reputatie als het gaat om culinair eten.

Tip! In de buurt van Giethoorn vind je verschillende bungalowparken in Nederland, met huisjes direct aan het water. Hiermee maak je jouw Giethoorn tripje helemaal af!

Dagje Volendam

Uiteraard kan een dagje Volendam ook niet ontbreken in het lijstje van toeristische Nederlandse attracties. Wat doe je in Volendam? Juist, haringhappen, een terrasje pakken op de beroemde ‘Dijk’ en een groepsfoto laten maken in traditionele Volendamse klederdracht (dit is in tijden van corona helaas geen optie). Dit is vooral superleuk voor een vrienden-, vriendinnen- of familieweekend.

Kinderdijk

Hou je van fietsen? Ga dan eens een dagje fietsen over de Kinderdijk! De iconische molens die hier te zien zijn staan op de UNESCO werelderfgoedlijst én overigens op miljarden vakantiefoto’s (het is een van de meeste gefotografeerde plekken van Nederland). Breng ook zeker een bezoekje aan de twee Museummolens.

Hunebedden & natuur bewonderen in Drenthe

De hunebedden blijven bijzonder en een vakantie naar de groene omgeving waar deze te spotten zijn is een feestje. De natuur is hier ideaal voor vele mooie wandel- en fietstochtjes. Drenthe kent een groot aantal leuke vakantieparken. Als het even kan, kies voor een park met een subtropisch zwembad. Dan komt dat vakantiegevoel nét wat meer tot zijn recht. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden? Dan is een last minute vakantie in Nederland iets voor jou.

Redacteur