Ben jij van het actieve soort en zit je geen moment stil, ook niet wanneer je op vakantie gaat? Dan boek jij het liefst een actieve vakantie. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn en soms is het goed om wat meer rust te nemen. Ben je van plan een paar dagen weg te gaan en hou je enorm van sport en het bezoeken van wedstrijden als ontspanning, dan volgen hieronder enkele tips voor een weekendje weg met sport als thema.

Camp Nou

Ga je slechts een paar dagen er tussenuit, dan is het niet handig als je eerst urenlang in het vliegtuig moet zitten. Het is dus belangrijk om een bestemming in de buurt te kiezen. Barcelona is zo’n topstad die je het gevoel geeft dat je in een heel andere wereld bent, terwijl je met het vliegtuig er binnen een paar uren bent. In de stad is veel te zien en beleven, maar als voetballiefhebber mag je Camp Nou niet missen. Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona en ook als je niet echt van voetbal houdt, is dit imposante stadion schitterend om te bezichtigen. Je boekt een stadiontour en brengt een bezoek aan het museum van de club. Ook is het mogelijk om wedstrijdkaartjes vanuit Nederland te boeken en er worden zelfs hele voetbalreizen inclusief overnachting en wedstrijdticket georganiseerd.

Sportthema

Darten bijwonen

Zet jij wel eens geld in bij unibet wedden op sport en wil je de spanning optimaal beleven, dan is het leuk om de bewuste wedstrijd bij te wonen. Darten is een sport waar regelmatig geld op ingezet wordt. De bekendste darttoernooien worden in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd. Voor een dartliefhebber is het een hele happening om bij zo’n toernooi aanwezig te zijn. Er worden veel cruises richting Newcastle georganiseerd. Wanneer het dartseizoen op zijn hoogtepunt is, kan een dergelijke cruise worden gecombineerd met ticket voor bijvoorbeeld de Premier League Darts.

Het ruigere werk

Houd jij van het ruigere werk en ben je fan van ijshockey, dan weet je dat Nederland niet echt een ijshockeyland bij uitstek is. Wil je graag eens een wedstrijd van deze sport bijwonen, dan hoef je gelukkig niet helemaal naar Canada of de Verenigde Staten af te reizen. Duitsland is bijvoorbeeld een Europees land waar ze ook veel met ijshockey bezig zijn. De Duitsers spelen in de Deutsche Eishockey Liga en zijn een goede weergave van wat de sport inhoudt. Boek bijvoorbeeld een reis naar Keulen en bezoek de Lanxess Arena, het stadion van de Kölner Haie.

Tennis

Wimbledon is een van de bekendste tennistoernooien die we kennen, wordt georganiseerd door onze buren aan de andere zijde van Het Kanaal, het Verenigd Koninkrijk. Londen leent zich heel goed voor een weekendje of enkele dagen weg. Hoe geweldig is het dan om dit te combineren met het volgen van een van de wedstrijden van dit prestigieuze tennistoernooi! Ook hier kan je wellicht zelf je reis samenstellen, maar een zoekopdracht via Google leert je al snel dat er ook veel aanbieders van complete sportreizen zijn.

Redacteur