Tijdens de corona-pandemie hebben we geleerd steeds vaker en langer thuis te zitten. Het zoeken van ontspanning ging iets lastiger dan normaal. Gelukkig kunnen we de ontspanning in het verlengstuk van het huis brengen, namelijk de achtertuin. Hoe fijn is het als je je ontspanning kunt vinden in je eigen achtertuin in plaats van een spa of zwembad buiten het huis. Wil je meer weten hoe je je achtertuin kan omzetten in jouw ontspanningsplek. Lees er hier meer over.

Comfort

In de zomer schijnt de zon vaker en wil je het liefst buiten zitten. De beste manier om van de zon te genieten is door je oogjes te sluiten of een ontspannend boek te lezen in je achtertuin. Alleen heb je daar natuurlijk nog wel comfortabele stoelen, ligbedden of loungesets voor nodig. Zet je een tafeltje erbij, kun je je drankje en lekker bakje fruit ernaast leggen.

Spa

Wil je voor de ultieme comfort te gaan, kun je een spa plaatsen in de achtertuin. Dit is het luxe. Een spa in je tuin is niet alleen een luxe, maar ook heel goed voor je gezondheid. Zo zorgt een spa met bubbeltjes voor een goede bloedcirculatie. Doe je er nog ontspannende geuren, zoals lavendel en kamille erin, ontspan je met aromatherapie.

Water

Water geeft een kalmerend effect. In je achtertuin kun je op verschillende manieren water brengen. Je kunt een vijvertje laten graven waarin je een fontein plaatst en nog visjes in doet. Wanneer je een ruime tuin hebt, kun je gemakkelijk een zwembad laten graven. Schaf nog een opblaasbare ligbed aan en je krijgt het ultieme vakantiegevoel weer.

Groen

Omring je achtertuin met een groene omgeving. Het planten van mooie bloemen, struiken en bomen zorgen voor een natuurlijk ontspannende omgeving. Wil je liever op een ander manier groen creëren in je achtertuin dan is het plaatsen van een (kunstmatig) grasveld ook manier om hetzelfde effect te creëren.

Kortom, wil je graag de ontspanning dicht bij huis vinden, maak een recreatie in de achtertuin. Wanneer je een ruimte tuin hebt, kun je comfortabele loungesets plaatsen waar je heerlijk de rust kan opzoeken. Daarnaast zorgt water voor een kalmerend effect. Neem je liever een spa, vijvertje of toch liever een zwembad in de achtertuin?

Kortom, ontspanning vinden in de achtertuin kan op verschillende manieren. Zo kun je comfortabele tuinmeubelen aanschaffen, jezelf met groen omringen, het laten graven van een zwembad of spa.

Redacteur