Van 20 tot en met 26 april 2020 gaat de Nationale Museumweek van start en wel in een bijzondere vorm dit jaar. Maar liefst 400 musea zetten hun unieke collecties, het culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Ontdek – juist nu – samen #OnsEchteGoud tijdens de Nationale Museumweek 2020.

Sahil Amar Aïssa gaat het dagelijkse video-journaal #OnsEchteGoudTV presenteren. Het programma wordt maandag 20 tot en met zondag 26 april om 16.00 live uitgezonden via Museumweek.nl en is daarna on demand beschikbaar.

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de collectie Nederland.

Wil je ook eens een kijkje nemen in 1 van de 400 prachtige musea die Nederland heeft?

Pak dan nu je kans en geniet van 20 tot en met 26 april 2020 lekker vanuit je luie stoel van de mooie pronkstukken die Nederland rijk is!

Redacteur