Van 23 mei tot en met 2 juni 2013 start de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 23 mei geeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen tijdens het driedaags Nederlands Bierproeffestival Den Haag, het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse  Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. 

Het Nederlands Bierproeffestival vindt plaats op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2013 in Den Haag. Een unieke driedaagse proeverij die het startschot geeft voor de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier. U kunt tijdens deze Opening bij verschillende Nederlandse grote en kleine pils- en speciaalbier brouwers meer dan 100 verschillende bieren proeven!!

Dit jaar vindt het festival plaats op een mooie buitenlocatie in het hartje centrum van Den Haag: het Spuiplein! Voor 3 dagen lang wordt het Spuiplein omgetoverd tot het Nederlandse Bierproeffestival Den Haag en kunnen bezoekers met hun proefglas bij ruim 30 Nederlandse brouwerijen bieren gaan proeven. Daarnaast worden er ook diverse masterclasses gegeven.

Meer weten over het Nederlands Bierproeffestival? 

Redacteur