Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat duizenden Nederlanders weer vertrekken richting populaire skilanden zoals Oostenrijk en Duitsland. Voor de mensen die liever dichter bij huis willen skiën, zijn er ook genoeg opties in Nederland te vinden. Nederland heeft de meeste skihallen ter wereld in verhouding tot het aantal inwoners. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rij.

1. SnowWorld in Landgraaf

SnowWorld in Landgraaf is de grootste sneeuwhal van Europa. Er zijn verschillende pistes waar u vanaf kunt skiën. Piste 1 is een officiële FIS-piste. In het verleden zijn hier internationale wedstrijden gehouden. Deze hal beschikt over een stoeltjeslift, wat zorgt voor de ultieme beleving. Het is ook de enige hal in Nederland waar een stoeltjeslift aanwezig is. Er zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals een houten après-ski hut waar lekker gegeten kan worden én een viersterrenhotel. Voor veel mensen ligt Landgraaf namelijk niet om de hoek. Als u met de auto gaat, zorg er dan voor dat u de beste wa-verzekering heeft zodat u onbezorgd richting Limburg kunt rijden.

2. De Uithof

Ook in sportcentrum de Uithof in Den Haag kunt u skiën of snowboarden. In deze hal kunt u vijftien sporten beoefenen! U vindt hier, naast een sneeuwbaan van 211 meter lang, ook een ijshockeyhal, een kartbaan, een klimmuur en een healthclub. Wat zo bijzonder aan de sneeuwbaan is, is de bocht die in de baan zit. Hierdoor kunt u het einde van de piste niet kunt zien. Even ontspannen? Bezoek dan het skicafé, met uitzicht op de sneeuwbaan.

3. Montana Snowcenter

Ook in de gemeente Bergeijk, ten zuiden van Eindhoven, is er het mogelijk om te skiën en te snowboarden. Deze skihal ligt naast het bungalowpark De Kempervennen. Dit is de kleinste skihal van Nederland, met een hoogte van 15 meter. Ervaren skiërs en snowboarders zullen deze hal dus snel overslaan, maar voor kinderen en beginners voldoet de hal prima. Er zijn twee pistes beschikbaar. Na het skiën kunt u een hapje eten bij de ‘Montana bar’. Misschien wel het mooiste van deze skihal: er liggen 3333 zonnepalen op het dak.

4. SnowWorld Amsterdam

SnowWorld Amsterdam is een indoorskibaan in Noord-Holland. De naam doet misschien vermoeden dat deze hal in Amsterdam ligt, maar dat is niet het geval. U vindt deze hal in het recreatiegebied Spaarnwoude. Er zijn twee indoorpistes beschikbaar van 230 en 100 meter hoog. Daarnaast is er een après-ski café en zijn er verschillende restaurants, waar u na het skiën een hapje en een drankje kunt doen. U kunt gratis parkeren bij deze skihal. Er zijn 440 parkeerplaatsen. Ook zijn er verschillende plekken waar u uw elektrische auto kunt opladen. Heeft uw auto schade opgelopen op het terrein? Doe dan een beroep op uw wa verzekering.

Redacteur