Je bent zeker niet de enige die na een lange winter vol dure feestdagen geen volle rekening heeft om er eens een weekendje op uit te gaan. Maar soms is het beter te denken in oplossingen dan in problemen. Want een weekendje weg hoeft niet duur te zijn, als je het zo doet.

Het voorjaar dient zich vroeger dan ooit aan en de terrasjes zitten alweer vol. Het is heerlijk warm, de natuur staat in volle bloei en dat is een goede reden om er eens met het gezin een weekend lang op uit te trekken. Maar het is vandaag de dag helemaal geen schade om toe te geven dat je even niet in de financiële middelen hebt om de kinderen mee te nemen en even een paar dagen op te gaan in een andere omgeving. Het is de realiteit van veel gezinnen in Nederland. Maar dat betekent niet dat een weekendje weg niet kan! Er zijn heel veel mogelijkheden om het lekker goedkoop te houden en alsnog een topweekend te hebben!

Artikel18-03-2019
Bron: Pexels

Dat begint al bij de bestemming: we zijn in Nederland gezegend met een gevarieerd land waarbij alles dichtbij ligt. 1 op de 5 Nederlanders kiest dan ook met liefde voor een vakantie in eigen land, zij het vanwege financiële redenen, zij het omdat Nederland gewoon een prachtig land is. De bereikbaarheid zorgt er daarnaast voor dat er niet te veel geld aan transport hoeft te worden uitgegeven. Ook België, Duitsland en zelfs Frankrijk liggen op rijafstand. Maar aangezien het hier toch maar om een weekendje weg gaat, zal niemand eventjes naar de Bahama´s vliegen. Tenzij je een eigen vliegtuig in de tuin hebt staan.

De manier waarop je je weekendje weg houdt, heeft natuurlijk ook veel invloed op de kosten die daarbij komen kijken. Een huisje huren of een hotel boeken is vooral luxe, maar zal een hoge prijs met zich meebrengen. De goedkoopste optie, en daarnaast eigenlijk ook de leukste, blijft toch kamperen. De jaren mogen verstrijken, kamperen blijft populair. Kamperen is ook gewoon de beste optie om je even volledig af te sluiten van de drukke wereld van werk en thuis, en de kosten blijven laag. Wat is nou gezelliger dan koken op een gaspitje en daarna op een wiebelend tafeltje samen eten?

Bron: Pexels

Of je nu in Nederland naar een camping gaat of het over de grens zoekt: je zal een manier moeten vinden om er te komen. De makkelijkste manier is de auto, maar een auto is een dure kostenpost en er zijn veel Nederlanders die hebben besloten om de auto te verkopen, zij het vanwege financiële motieven of bijvoorbeeld vanwege het milieu.

Wie in de stad woont en werkt, heeft er dankzij het openbaar vervoer vaak toch geen nodig en ook voor mensen buiten de stad zijn er genoeg opties. Maar als je een weekendje weg wilt, is zo’n auto toch wel heel makkelijk, zeker als je bestemming wat buiten de gebaande paden ligt en je een hoop bagage meezeult. In eerste instantie zou je kunnen denken dat autoverhuur iets duurs is, maar voor een weekendje weg op budget is het de perfecte oplossing! Een auto huren kan namelijk tegen een hele prettige prijs, en het maakt je weekend je weg een stuk makkelijker.

Het is duidelijk: wie een weekendje weg wil, hoeft zich niet meer te laten remmen door het excuus dat het geld een belemmering vormt. Want juist in Nederland is een weekendje weg meer dan betaalbaar, en je hebt een enorme kiezen. Benut het lekkere weer dus en ga er op uit! Waar ga jij naar toe?

Redacteur