Een dagje uit of een weekendje weg wordt nog leuker als alles vlekkeloos verloopt. Een goede voorbereiding helpt je om je uitje op rolletjes te laten lopen. Dankzij het supersnelle internet van tegenwoordig krijg je alle informatie die je nodig hebt in een handomdraai. In dit artikel sommen we een aantal handige websites op die je helpen bij het organiseren van je uitstapje.

Google Maps
Een van de handigste sites voor een dagje uit is Google Maps. Deze website helpt je allereerst om je route uit te stippelen, rekening houdende met de actuele verkeersinformatie. Dit kan ook voor het ov tegenwoordig. Daarnaast biedt Google Maps een schat aan andere informatie. Bijvoorbeeld horeca die je kan bezoeken op je plaats van bestemming of een leuke activiteit die je kan doen bij een tussenstop.

Buienradar
Een dagje uit kan behoorlijk in het watervallen als er onverwacht een plensbui plaatsvindt. Je kan uiteraard de dag voor vertrek het weerbericht bekijken, maar de voorspellingen zitten er wel eens naast. Met buienradar heb je een actueel beeld van de neerslag en een accurate voorspelling voor de komende uren. Zo kan je je plannen op tijd bijstellen of wat eerder vertrekken van je uitje.

ANWB
De site van de ANWB tenslotte is ook reuzenhandig voor een dagje uit. Naast heel veel informatie over uw auto en het verkeer vindt u er ook veel tips en andere informatie voor uw dagje uit of vakantie. Een hele fijne pagina is die met tips om de kinderen onderweg bezig te houden. Zo voorkom je dat de dag in mineur begint doordat de kinderen uit verveling beginnen te klieren.

Hopelijk helpen deze tips om van je weekendje weg of dagje uit een onvergetelijke ervaring te maken. Veel plezier!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.