Het maken van een verre reis heeft er de afgelopen maanden even niet ingezeten en het is maar de vraag wanneer we weer met zijn allen het vliegtuig in kunnen stappen. Gelukkig is er ook dicht bij huis veel moois te ontdekken. Op vakantie gaan in Nederland heeft bovendien veel voordelen: je bent niet urenlang onderweg om op je bestemming aan te komen, je kunt gewoon in je eigen taal blijven spreken en kunt genieten van je vertrouwde gerechten. Welke plekken in Nederland de moeite waard zijn? Dat lees je hier.

Nederlandse natuur op z’n mooist – de Veluwe

Bij de Veluwe denk je meteen aan de bossen en heidevelden en die zijn ook absoluut prachtig, maar in de omgeving zijn tal van leuke bezienswaardigheden te vinden. Dat maakt de Veluwe dan ook de ideale bestemming om met kinderen te bezoeken. Wat dacht je van Burgers Zoo, het openluchtmuseum en steden als Arnhem en Apeldoorn?

De Zeeuwse kust

Zeeland is mooie stranden, gezellige badplaatsen én leuke steden. Je vindt er mooie vakantieparken waar je het echte vakantiegevoel in een mum van tijd te pakken hebt. Waai uit tijdens een strandwandeling, bezoek de Deltawerken of ga een middagje winkelen in Middelburg of Goes.

Bourgondisch genieten in Limburg

In Limburg waan je je echt even in een ander land. Je vindt er gezellige steden, een prachtig landschap én lekker eten. Een bezoekje aan Valkenburg mag je niet overslaan. Probeer dan zeker eens het bekende zuurvlees.

Het minder bekende Drenthe

Je denkt misschien niet gelijk aan Drenthe bij een vakantie in Nederland, maar Drenthe is een stuk leuker dan je denkt. Mooie landschappen, natuurlijk de bekende Hunebedden en leuke activiteiten als Wildlands Adventure Zoo en attractiepark Slagharen. Ook voor een duik in de geschiedenis kun je in Drenthe terecht, denk aan Kamp Westerbork en het Drents Museum.

Wil je er ook op uit in eigen land? Boek jouw vakantie bij de Jong Intra Vakanties.

Redacteur