De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas zet weer koers naar Nederland en zal op 18 november in Dokkum aankomen! Ook in 2017 zal Pakjesboot 12 een aantal dagen afmeren in diverse steden in Nederland Tijdens deze dagen, de Pakjesbootdagen, geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. Het filmpje hieronder geeft een impressie van 2016.

Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.
Heb jij altijd al willen kijken wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom één van deze dagen aan boord.

Agenda:
Zaterdag 18 november intocht Dokkum
Zondag 19 november, maandag 20 november pakjesbootdagen Leeuwarden
Dinsdag 21 november, woensdag 22 november pakjesbootdagen Harlingen
Donderdag 23 november, vrijdag 24 november pakjesbootdagen Hoorn
Zaterdag 25 november, zondag 26 november is de Pakjesboot 12 onderdeel van het Pietendorp Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Maandag 27 november t/m woensdag 29 november pakjesbootdagen Haarlem
Donderdag 30 november, vrijdag 1 december pakjesbootdagen Leiden
Zaterdag 2 t/m maandag 4 december pakjesbootdagen Rotterdam

Meer weten over de Pakjesboot 12?

Redacteur