Af en toe is het lekker om er even tussenuit te gaan, vooral wanneer je erg druk bent geweest met bijvoorbeeld werk. Samen met het gezin beslis je dan om een weekendje weg te gaan. In dit weekend wil je met het gezin graag zo veel mogelijk bezienswaardigheden bekijken. Deze mooie momenten wil je natuurlijk meteen vastleggen. Wist je dat de meeste refurbished iPhones erg goede camera’s hebben waarmee je al die mooie momenten in dat weekend vast kunt leggen? In dit artikel leggen we uit wat een refurbished iPhone is en wat de grootste voordelen hiervan zijn.

Wat is een refurbished iPhone?

‘’Refurbished’’ staat voor ‘’gereviseerd’’. Dat betekent dat de iPhones om bepaalde redenen zoals een voorraadoverschot of een technisch defect zijn geretourneerd. Deze iPhones worden dan opgekocht door bedrijven die reparatie specialisten in dienst hebben. Zij controleren dan de iPhones uitvoerig op eventuele beschadigingen en defecte onderdelen. Zijn er onderdelen daadwerkelijk defect? Dan worden deze meteen vervangen voor nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Hierna worden de iPhones opnieuw uitgebreid gecontroleerd om zo te kunnen verzekeren dat de kwaliteit hoog is.

Tegenwoordig is elke type iPhone refurbished te verkrijgen. Neem als voorbeeld de refurbished iPhone Xs. Dit is de perfecte smartphone om alle mooie momenten vast te leggen tijdens een weekendje weg. Zoek je naar wat goedkopers? Dan is de iPhone 7 plus refurbished het perfecte alternatief.

De grootste voordelen van een refurbished iPhone

De iPhone refurbished is niet voor niets zo populair, het heeft namelijk veel grote voordelen. Het grootste voordeel van een refurbished iPhone is de prijsbesparing die je doet ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Je bespaart namelijk al gauw tot 50% op de aanschafprijs. Zo koop je dus een goedkope iPhone met een zeer goede camera. Probeer wel meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken want niet alle aanbieders hanteren dezelfde prijzen. Door te vergelijken betaal je nooit te veel voor een refurbished iPhone.

Naast de prijsbesparing bespaar je ook nog eens het milieu. Je kiest er namelijk voor om een Apple iPhone een tweede leven te geven en de levensduur van het toestel te verlengen met twee jaar. Elektronisch afval wordt voorkomen en schaarse grondstoffen blijven bespaard. Deze waren anders gebruikt voor het produceren van een nieuwe iPhone.

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone zijn de goede garantievoorwaarden. Bij het kopen van een nieuwe Apple iPhone krijg je vaak maar een jaar garantie. Bij een refurbished iPhone krijg je vaak twee jaar garantie. Je bent daarom altijd beter uit met het kopen van een refurbished iPhone dan bij het kopen van een nieuwe Apple iPhone. Lees de garantievoorwaarden voor de zekerheid wel altijd door. Je weet dan precies waar je aan toe bent en het kost je maar enkele minuten.

Ben je toch niet tevreden? Dan heb je het wettelijk recht om je refurbished iPhone binnen 14 dagen te retourneren. Bij de meeste aanbieders loopt dit zelfs op tot 30 dagen. Je hoeft hierdoor nergens bang voor te zijn.

Redacteur