Geef je een vrijgezellenfeest, is je (vriend)in binnenkort jarig of wil je er gewoon even er tussenuit? Je kan er voor kiezen om een cadeau te geven, maar een geslaagd weekendje weg zal iedereen blijven herinneren. In dit artikel staan daarom 5 leuke steden voor een weekendje weg.

1: Boedapest

Bijna iedereen die naar Boedapest gaat raad aan om deze stad een keer in je leven gezien te hebben. Het parlementsgebouw bijvoorbeeld is prachtig. Het doet een beetje denken aan de British Houses of Parliament. Dat komt ook omdat de architect zich liet inspireren door het ontwerp. Verder heb je vanaf het Fishermans Bastion prachtig uitzicht over de stad. Heb je een lange dag gehad? Dan is het zeker lekker om even te genieten in de Thermische Baden. Dit is nog een restant uit de Ottomaanse tijd. Je vertoeft hier zo een aantal uren!

2: Praag

Praag is zo mooi! De binnenstad is overal prachtig. Het is ook een prima plek om een feestje te geven. Voor een vrijgezellenfeest is het bijvoorbeeld leuk om daar feestartikelen te kopen en voor weinig geld een kroegentocht te doen. Het is dan leuk om vooraf naar een lokale brouwerij te gaan. Wis je dat het woord ‘pils’ afstamt van de Tsjechische plaats Plzen? Het is niet toevallig dat in Tsjechië het meeste bier per hoofd van de bevolking wordt gedronken!

3: Barcelona

Barcelona mag ook niet ontbreken op deze lijst. Hou je van uitgaan? Het nachtleven is zeker te ontdekken waard! In de wijk Gràcia kan je acht dagen lang achter elkaar gratis een feestje vieren. De straatfeest ‘Festa Major’ is van 12  tot en met 21 augustus. Barcelona is zo groot dat de keuze echt aan jou is. Voor wereldberoemde DJ’s is het goed vertoeven bij ‘Macerana’. Als je liever de Catalaanse sfeer wilt proeven is ‘Gran Bodega Saltó’ aan te raden. Tot slot is 23 juni het moment om in Barcelona te zijn. Dan zijn er daar leuke concerten, dansvoorstellingen en vuurwerkshows.

4: Parijs

Velen zijn Parijs als de mooiste stad van de wereld. Het is dan ook verschrikkelijk dat de Notre Dame in brand heeft gestaan. In de avond zijn er dagelijks genoeg feesten in de stad van de liefde. Ga bijvoorbeeld naar Wanderlust. Dit een leuke rooftopbar met mooi uitzicht over de Seine. Wil je met studenten een topfeest houden? In de wijken Bastille zijn er heel veel uitgaansgelegenheden. In Parijs kan je ook leuk carnaval vieren. Op place Gambetta is er jaarlijks een stoet naar de Place de la République, waarbij je originele feestartikelen ziet.

5: Amsterdam

Tot slot mag onze hoofdstad niet worden vergeten. Organiseer je een vrijgezellenfeest? In Amsterdam kan je het zo bont maken als je het wilt. Ga bijvoorbeeld feestartikelen kopen en vier het in leuke tentje als ’T Lammetje. Je kan ook voor een bontere feest gaan door uit eten te gaan met een erotisch toetje als afsluiter. In Amsterdam heb je ontzettend veel leuke uitjes. Zo kan je gaan schommelen op een toren met uitzicht over heel Amsterdam!  

Redacteur