Ben je het reizen van korte afstanden beu en is het tijd om eens echt op avontuur te gaan en een verre reis aan te gaan? Wil je naar Argentinië reizen, eindelijk eens een safari maken of de rijstvelden bewonderen? We geven je een aantal leuke ideeën voor verre, avontuurlijke reizen. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

1. Het Noorderlicht bewonderen

Wil je het Noorderlicht bewonderen? Dan kun je naar Spitsbergen reizen. Het koude klimaat en de barre omstandigheden zorgen gegarandeerd voor avontuur genoeg. Daarnaast zijn er zo ontzettend veel mogelijkheden om je vakantie nog unieker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een tour met sledehonden, of een overnachting in een echte iglo. Wat wil je nog meer?!

2. Ga op safari

Zowel in Afrika als in het zuiden van Sri Lanka kun je heerlijk genieten van een combinatie van avontuur en ontspanning. Maak een rondreis van een aantal weken om zowel van de prachtige kustplaatsen te kunnen genieten, als de jungle en savanne te ontdekken tijdens een avontuurlijke safari. Op sommige locaties is zelfs een overnachting tussen de wilde dieren mogelijk. Avontuur genoeg!

3. Overnachten in de woestijn

Bezoek het wereldwonder Petra in Jordanië en slaap een nachtje in de woestijn. Het feit dat de omgeving af en toe wat onrustig kan zijn zorgt ervoor dat Jordanië niet het meest toeristisch is; maar het is wel een ongelooflijk mooi land. Daarnaast is het ontzettend tof om een nachtje in de Wadi Rum woestijn te kunnen slapen; in een echt bedouin kamp nog wel. En dan hebben we het nog niet over een duik in de adembenemende Rode Zee gehad!

4. Tempels bezoeken

Wil je echt even iets totaal anders en een hele nieuwe cultuur ontdekken? Bezoek dan Cambodja. Start in Bangkok; hier kun je namelijk lekker goedkoop vliegen. Vanuit hier ga je door naar Cambodja om de beroemde tempels van Angkor te bewonderen. Reis door naar Siem Reap, en bezoek later een van de mooie eilanden om even heerlijk te ontspannen. Cultuur, avontuur en ontspanning in een!

5. Goedkoop genieten

Wil je op avontuur maar heb je wat minder budget tot je beschikking? Bezoek dan het prachtige India; een ontzettend goedkoop land om in rond te reizen en bomvol cultuur en avontuur. Reis bijvoorbeeld richting Rajasthan, Delhi, Mumbai of het bekende Goa. Het maakt niet uit welke locaties je bezoekt; je zult overal overweldigd worden door het verschil in cultuur.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.