Voor je het weet is het weer zover: je vakantie geld wordt gestort! Aangezien je natuurlijk zoveel mogelijk vakantie voor je geld wilt, is het verstandig om stil te staan bij een aantal punten tijdens het boeken van je reis. Plan je vakantie bijvoorbeeld niet in het hoogseizoen en maak gebruik van vroegboekkortingen. Ook op de plaats van bestemming kun je veel doen om je uitgaven binnen de perken te houden zonder dat dit afdoet aan je vakantie. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je eerstvolgende vakantie al kunt beginnen met besparen, hebben wij een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! Benieuwd wat onze tips zijn? Lees dan snel verder!

1. Verken de stad op de fiets!

Als je eenmaal bent aangekomen op de plaats van bestemming wil je natuurlijk zoveel mogelijk van je bestemming zien en meekrijgen. Het is dus niet zo gek dat je na het uitpakken van je koffer gelijk op pad gaat om de boel te verkennen! Wij Nederlanders zijn het volk dat het meeste fietst maar zodra we in het buitenland zijn, lijkt het openbaar vervoer en de taxi’s toch de voorkeur te hebben. Dagelijkse ritjes met de taxi naar het centrum en de verschillende bezienswaardigheden slaan natuurlijk een behoorlijk gat in je vakantie budget. Overweeg daarom eens om de stad op de fiets te verkennen! Steeds meer steden bieden fietsen aan die je tegen een scherp dag tarief kunt huren. Naast een gewone fiets kun je op veel plekken tegenwoordig ook een e-bike huren. Dat is wel zo prettig als je je in heuvelachtig gebied begeeft! Ga je met de auto op vakantie? Dan kan je ook altijd nog je eigen fiets meenemen!

2. Boek je reis strategisch!

Dat boeken buiten het hoogseizoen net wat vriendelijker is voor je portemonnee wisten we natuurlijk al, maar wist je dat er nog meer is waar je op moet letten bij het boeken van je ultieme vakantie? Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat je je reis netjes buiten de zomervakantie gepland hebt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er op de plaats van bestemming niets ongewoons aan de hand is. Misschien valt er in jouw vakantie week wel een feestdag waar jij niets vanaf weet. Dit kan ervoor zorgen dat je tot wel honderden euro’s meer betaalt voor een reis dan dat je een week later zou doen. Ga daarom op onderzoek uit en vergelijk verschillende reisperiode met elkaar.

3. Eet een straatje verder

Dineren met uitzicht op de Eiffeltoren is natuurlijk fantastisch, maar waarschijnlijk ook erg duur! Onder andere horeca ondernemers profiteren maar wat graag van de locatie van hun restaurant. Overweeg daarom eens een tentje te bezoeken die verder verwijderd is van bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren. Je mist dan wel het mooie uitzicht, maar het scheelt flink op de rekening die je achteraf moet betalen!

Naast bovengenoemde tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om zoveel mogelijk vakantie voor je geld te krijgen! Onze tip is dan ook om je goed te informeren en het vakantie aanbod met elkaar te vergelijken. Een fantastische en betaalbare vakantie gegarandeerd!

Redacteur