We weten het allemaal, maar toch doen we het veel te weinig: Weg in eigen land. Nederland heeft zoveel te bieden en toch kiezen we er telkens met zijn alle weer voor om de grens over te gaan op zoek naar de mooiste plekken in het buitenland. Toch heeft Nederland met prachtige steden als Breda, Delft en Alkmaar meer dan genoeg te bieden. Maar niet alleen deze steden maken het leuk om weg te gaan in eigen land. We hebben ook prachtige natuurgebieden om te bezoeken.

De Wadden

Degene die in het noorden van het land wonen zijn er natuurlijk allang mee bekend, maar in het zuiden van het land zijn de Wadden nog een stuk minder populair. Ten onrechte! De Waddeneilanden zijn een aanrader voor iedereen. Met Texel en Terschelling als meest populaire eilanden, maar ook  het minder bekende Vlieland heeft het Noorden van het land voor iedereen iets te bieden. Ga fietsen, wandelen over het strand en bezoek de lokale bierbrouwerijen!

Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is misschien wel het mooiste plekje in Nederland. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit natuurgebied zeer dicht bij de Randstad te vinden is. Het grote natuurpark ligt namelijk pal onder Dordrecht, vanaf het centrum van Rotterdam ben je er bijvoorbeeld al in een half uurtje! Het park is uitermate geschikt om te wandelen, varen, kanoën, fietsen en te vissen. Daarnaast wordt er een groot aantal excursies door het gebied georganiseerd om alles te weten te komen over de flora en fauna die ons eigen land te bieden heeft.

De Loonse en Drunense Duinen

Met ruim 4000 hectare zijn de Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant zeker het bezoeken waard, eenmaal wandelend door het gebied zal je verbaasd staan over de variëteit in beplanting wat hier te vinden is.

De Veluwe

Heel wat bekender en populairder is de Veluwe, maar ook dat is terecht. Dit Nationale Park is het enige park in Nederland waar toegangsgeld wordt gevraagd, maar daarvoor ben je wel verzekerd van prachtige natuur en unieke dieren die alleen in dit natuurgebied te vinden zijn.

Redacteur

Comments are closed.