Ontdek Drenthe

Heeft u altijd al eens Drenthe willen ontdekken tijdens een weekendje weg? Dan is dit uw kans! Geniet samen met uw geliefde, familie of vrienden van al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Drenthe staat onder meer bekend om haar schitterende natuurgebieden, pittoreske dorpjes en uiteraard niet te vergeten de hunebedden. Bekijk ook eens Nieuw: Even zo een lekker weekendje weg in Drenthe.  Kortom, Drenthe is de ideale bestemming voor een weekendje weg.

Weekendje weg Drenthe

Bezoek één van deze natuurgebieden tijdens uw weekendje weg in Drenthe

Nationaal Park Dwingelderveld
In dit nationale park kunt u nog ongestoord de horizon zien tijdens uw weekendje weg in Drenthe. Tevens kunt u naast het zien van de horizon ook eindeloos ver kijken. Wist u dat Nationaal Park Dwingelderveld het grootste natte heidegebied van West-Europa is? Het nationale park bestaat uit een afwisseling van natte laagtes ook wel slenken genoemd en hoge zandruggen. U vindt in het nationale park heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en vennen. Enerzijds zijn deze vennen  voor een deel ontstaan in de ijstijd. Anderzijds zijn de vennen het resultaat van veenafgravingen.

Drentsche Aa
Ten noordoosten van Assen slingeren door een landschap dat er nog uitziet zoals een eeuw geleden de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa. Een romantisch beeld wordt gecreëerd. Wist u dat in elk dorp de stroompjes een andere naam krijgen? Echter, wanneer de stroompjes in de buurt zijn van de stad Groningen wordt er pas gesproken van Drentsche Aa. Heidevelden, zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen met brink en hooilanden vormen het stroomdal.

De Hondsrug
Wilt u tijdens uw weekendje weg in Drenthe het hogerop zoeken? Breng dan een bezoek aan natuurgebied de Hondsrug. Het natuurgebied is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt. Hiermee vormt het natuurgebied één van de hoogste gedeeltes van Drenthe. Wilt u een nog hogere hoogte opzoeken? Kies dan voor een wandeling over het Boomkroonpad. Het natuurgebied is niet alleen geschikt voor wandelaars, maar ook voor fietsers en ruiters🐴 . De natuur van dit natuurgebied bestaat uit grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide.

De populairste steden van Drenthe

Tijdens uw weekendje weg in Drenthe kan een bezoek aan één van onderstaande steden niet ontbreken.

Assen
Tijdens een weekendje weg in Drenthe kan een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. Assen kent een bruisende binnenstad. De binnenstad kent een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Bij de culturele activiteiten kunt u bijvoorbeeld denken aan het Drents Museum, de bioscoop van DNK en de culturele ontmoetingsplek Podium Zuidhaege. Tot slot kunt u de prachtige monumenten en bezienswaardigheden bewonderen.

Emmen
Het winkelaanbod van Emmen is zeer divers. Naast het diverse winkelaanbod staat in het centrum van Emmen het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland. De landelijke ketens vindt u in de passages. Het noordelijke gedeelte van het centrum oftewel het oudere deel van Emmen bestaat uit lokale winkels en bijzondere boetieks. Voor kinderen is het Raadhuisplein een aanrader, omdat kinderen zich kunnen vermaken op de speeltoestellen en in het skatepark. Relax op het gras of aan het water van uw spelende kinderen. Kortom, Emmen is voor zowel jong als oud de ideale stad om te bezoeken tijdens een weekendje weg in Drenthe.

Weekendje weg Drenthe

Ervaar de historie van de Drentse dorpen tijdens uw weekendje weg

Coevorden
In het zuidoostelijke deel van de provincie Drenthe ligt de stad Coevorden. Tevens ligt deze stad op een steenworp afstand van de Duitse grens. Sinds de elfde eeuw na Christus wordt deze stad al bewoond. De naam Coevorden verwijst naar een doorwaadbare plaats voor koeien in een rivier. Wanneer u het centrum van Coevorden binnenstapt, weet u dat u terecht bent gekomen op een bijzondere plaats. In tact is nog een deel van het historische centrum van Coevorden. In het centrum is de nieuwbouw op een spectaculaire manier verweven. Op de markt is het imposante bouwwerk theater de Hofpoort 🎭. Via een loopbrug achter het theater loopt u naar het kasteel van Coevorden.

Meppel
Het Drentse Meppel staat voor gezelligheid en gastvrijheid. Deze twee elementen kunnen niet ontbreken tijdens een weekendje weg in Drenthe. Meppel is een bruisende stad. Het middelpunt van de karakteristieke binnenstad is de Meppeler toren. Wanneer u zich begeeft in de stad wordt u omringd door prachtige monumentale panden, grachten en bruggen. U kunt heerlijk flaneren door de knusse winkelstraten en genieten op de sfeervolle pleinen.

Historie- en cultuurliefhebbers opgelet

Drenthe kent een ruim en divers aanbod aan bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw weekendje weg in Drenthe. Bezoekt u de wereldberoemde hunebedden of bent u benieuwd naar de verhalen van het Drents Museum?

Hunebedcentrum: Drenthe staat bekend om haar hunebedden. Een weekendje weg in Drenthe is niet compleet zonder een bezoek aan het hunebedcentrum. U zult zichzelf wanen in de prehistorie. Het grootste hunebed ligt op steenworp afstand van het hunebedcentrum. In het hunebedcentrum kunt u in contact komen met de hunebedbouwers. Wilt u weten hoe het leven was van de hunebedbouwers? Ontdek het aan de hand van de expositie. In het Oertijdpark staat u oog in oog met de oermens. Vergeet niet om tijdens uw bezoek aan het hunebedcentrum het grootste hunebed van Nederland te bezoeken.

Drents Museum: zowel jong als oud worden geïnspireerd in het museum door de verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Het museum is beroemd vanwege haar grote internationale tentoonstellingen. Desalniettemin beschikt het museum ook over een eigen collectie. Wist u dat de collectie archeologie in omvang en kwaliteit één van de belangrijkste in Noordwest-Europa is? De collectie Drentse geschiedenis geeft een beeld van de materiële cultuur van de gewone man en vrouw in Drenthe in de periode 1750 tot 1950. Tevens mag het museum zich met de collectie Kunst 1885-1935 rekenen tot de vijf topcollecties op dit gebied in Nederland.

Bezienswaardigheden

Ontdek naast het hunebedcentrum en het Drents Museum ook één van onderstaande bezienswaardigheden tijdens uw weekendje weg in Drenthe.

Wildlands
Wilt u een wereldexpeditie maken in één dag? Grijp dan nu uw kans en bezoek Wildlands. In het dierenpark maakt u een reis door de jungle, de savanne en het poolgebied. Tijdens uw reis door de verschillende gebieden ontdekt u niet alleen nieuwe werelden, maar staat u ook oog in oog met wilde dieren 🦁. U zult tijdens uw bezoek ook spannende avonturen beleven. Kortom, een dag Wildlands staat voor plezier, avontuur en spanning.

Drouwenerzand Attractiepark: na binnenkomst in het attractiepark kunt u onbeperkt gebruik maken van alle speeltoestellen en attracties. Dit is niet het enige waar u onbeperkt gebruik van mag maken. Geniet samen met uw gezelschap onbeperkt van vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, koffie, thee, limonade en softijs 🍟. Zowel jong als oud zullen zich vermaken in het attractiepark, want het attractiepark kent een grote variatie in attracties en speeltoestellen.

Gevangenismuseum Veenhuizen: misdaad en straf zijn van alle tijden. Echter, door de eeuwen heen is de manier waarop misdadigers gestraft worden enorm veranderd. In het Gevangenismuseum ontdekt u alles over straffen van vroeger en nu. Bekijk hoe de gevangenis er vroeger uitzag en hoe gevangenen werden behandeld. Aan de hand van maquettes, prenten en historische objecten wordt getoond hoe gevangenen vroeger bruut werden gestraft. Uniek aan het museum is dat u de slaapkooien, de koepelgevangenis en een modern cellenblok van binnen mag bekijken👮‍♂️ . Bent u benieuwd hoe het er tegenwoordig in een gevangenis aan toe gaat? Maak dan kennis met vijf personen die een misdaad hebben begaan en volg deze vijf personen tijdens hun arrestatie, veroordeling en gevangenschap.

Wildlands

Mooie beoordelingen over een weekendje weg in Drenthe

‘4 mooie dagen gehad in een prachtig landschap met gezellige mensen. Knooppunten waren goed te vinden’. – Lia over Ontdek de Geschiedenis van Drenthe tijdens een 4-daagse Fietsvakantie.

‘We hadden het zeer naar onze zin ! Vriendelijke ontvangst, mooie kamer, lekker eten, super aardige bediening, prachtige golfbaan waar het heerlijk rustig was, fijn gewandeld in Bargerveen; kortom, we gaan snel nog een keer’. – Nico over Genieten, Ontspannen en Golfen in Drenthe met het 3-daags Golfarrangement.

‘Wij hebben heerlijke dagen gehad. Veel gefietst in een prachtige omgeving. Het hotel was prima. Goed ontvangst. Lekker ontbijt en diner’. – Rika over Drenthe ontdekken – 3 dagen Fietsen door Nationaal Park de Drentsche Aa.

Dit was een geweldige ervaring’. – Anoniem over 5-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug.

‘Super geregeld mooie wandelingen met GPS. De mooiste plekjes gezien met top winterweer. De Hotels prima verzorgd en de bagage van Hotel naar Hotel gebracht. Wandelen in Drenthe in deze periode voor herhaling vatbaar in weer een ander gebied’. – Johan over Wandelvakantie in Drenthe – 4 dagen wandelen door het Paradijs van 2 Nationale Parken.

Boek nu uw weekendje weg in Drenthe

Heeft u zin in een weekendje weg in Drenthe? Dat kan ik me goed voorstellen, Drenthe is namelijk een prachtige provincie om te ontdekken. Wij hebben al een aantal arrangementen samengesteld waaruit u kan kiezen. Echter, is elk arrangement volledig aan te passen naar uw wensen. Heeft u een mooi arrangement gezien, maar wilt u een aantal dingen aanpassen? Geen enkel probleem, wij maken graag een offerte op maat voor u! Onze medewerkers staan graag voor u klaar. Neem gerust contact op met 088 – 5405805 📞.

Met vriendelijke groet,

Anouk Centen
Recreatief.nl

Redacteur