Op zondag 14 mei staat de Bataviawerf volop in het thema VOC en handel! Met vele historische karakters, ambachten en activiteiten ademt de Bataviawerf de sfeer van de Nederlandse hoogtijdagen in de 17de eeuw uit. Met de komst van de replica van de Halve Maen komt het in Lelystad tot een historische ontmoeting tussen twee aansprekende VOC schepen!

Schepen
Op het schip de Batavia is volop bedrijvigheid met re-enactmentgroep ‘Leven aan Boord’. De chirurgijn is aan boord met zijn instrumentarium, de kok en de bottelier bekommeren zich om het eten en drinken en de opperkoopman en de schipper houden de bemanning in het gareel, of niet….?
Ook de replica van de Halve Maen is tijdens de VOC dag op de Bataviawerf te bewonderen en de enthousiaste bemanning geeft rondleidingen aan bezoekers.
Neem een kijkje bij de Urker Botter UK 12 die op de werf is gebouwd en aanschouw de vorderingen aan het waterschip!

Activiteiten
Op de historische scheepswerf zijn vele ambachten te bewonderen en activiteiten te doen. Naast de werfeigen ambachten zijn er demonstraties netten boeten, kuipen, vilten, tanen en nog veel meer!

Zelf kun je aan de slag met pijl en boog, proberen een rolpaard van zijn plek te krijgen, leren weven en zeekaart lezen maar ook met het waterkanon schieten! Leer wantklimmen, vergaap je aan het zwaardvechten of vermaak je met de dieren in de levende have!
In de kraampjes maak je kennis met culinaire historie op gebied van thee, cacao, kruiden en specerijen. Om meer te weten te komen over de VOC wordt er een zeer interessante lezing gegeven en wil je tussen al die activiteiten door even tot rust komen, luister dan een muzikaal optreden of neem een lekker hapje of drankje bij de Taveerne.

Een greep uit het uitgebreide en gevarieerde aanbod tijdens de VOC dag op de Bataviawerf, een 17de eeuwse belevenis voor jong en wat ouder!
Zien we jullie op zondag 14 mei 2017?

Entree:
Vanaf 4 jaar € 5,50
Volwassenen € 11,00
65+ € 9,00

Openingstijden: 10:00 – 17:00 uur

Klik hier voor meer informatie voor de VOC Dag op 14 mei op de Bataviawerf.

Redacteur