Bent u van plan om binnenkort een fietsvakantie in te plannen, dan komt daar veel bij kijken. Wanneer u fysiek minder fit bent geworden, is het natuurlijk jammer als u deze fietsvakantie niet meer kan inplannen. Voor deze mensen is tegenwoordig een oplossing, namelijk de elektrische fietsen. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden voor fietsvakanties met een e-bike. Zo kunt u een met een groep of individueel een mooie fiets vakantie maken.

Wat zijn de voordelen van een e-bike fietsvakantie?

  • Door de fietsondersteuning  van elektrische fietsen kan u meer fietskilometers maken.
  • U kunt er zelf voor kiezen wanneer u de elektrische ondersteuning inzet.
  • Met behulp van een elektrische fiets  hoeft u minder rekening te houden met het gebied waar u heengaat. Zo kunt u bijvoorbeeld weer een bezoek brengen aan een omgeving met heuvels en/of bergen.

Tips voor een geweldige fietsvakantie

Voor wie een fietsvakantie aan het inplannen is, moet natuurlijk aan veel dingen denken. Om u op weg te helpen, geef ik u enkele tips waar u rekening mee moet houden bij het inplannen van uw fietsvakantie:

  1. Kies een bestemming die bij u past. Elke omgeving heeft zijn eigen karakteristiek. Hierbij kunt u denken aan cultuur, klimaat of afstanden.
  2. Plan uw fietsroute vooruit. Wanneer u in een onbekende omgeving gaat fietsen, is het handig om vooraf te weten hoe groot de afstanden zijn en hoe de wegen eruit zien. Zo kunt u beter inschatten hoeveel bagage u kunt meenemen en of de route aansluit op uw fysieke gesteldheid.
  3. Neem voldoende drinken en voeding mee. Wanneer u gedurende de hele dag aan het fietsen bent, verbruikt u meer energie als dat u gewend bent. U moet er daarom rekening mee houden dat u 1.5 tot 2 keer zoveel meer drinkt en eet.
  4. Neem de juiste fiets mee op vakantie. Afhankelijk van uw gekozen gebied en route, moet u ook de juiste uitrusting nemen. Heeft u bijvoorbeeld versnellingen op uw fiets nodig om de stukken te kunnen fietsen of zullen de fietsafstanden u relatief makkelijk afgaan? Niet alleen de uitrusting van uw fiets is belangrijk, maar het is ook belangrijk of uw fiets veilig is. Voorafgaand aan uw vakantie is het daarom verstandig om uw fiets te laten controleren bij een fietsenmaker. Kunt u de fietsafstanden met uw huidige fiets fietsen of heeft u wellicht een elektrische fiets nodig?
  5. Ga goed voorbereid op reis en oefen veel. Het is natuurlijk niet verstandig om ongetraind lange afstanden te gaan fietsen. Ik geef u daarom als tip mee om voorafgaand uw vakantie al veel te fietsen.
  6. Heeft u al gedacht aan waar u gaat slapen? Wilt u in een hotel overnachten of toch liever midden in de natuur? Breng dit voor uzelf alvast in kaart zodat u weet dat u precies mee moet nemen.
  7. Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent. Tijdens uw vakantie kunnen de gekste dingen gebeuren en daar kunt u maar beter goed voorbereid op zijn. Kijk daarom voor dat u vakantie gaat na waar u allemaal voor verzekerd bent en of u voldoende verzekerd bent.

Ik wens u heel veel plezier met uw fietsvakantie!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.