Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014 vindt voor het elfde achtereenvolgende jaar de Dag van de Regio plaats. Tijdens de Dag van de Regio krijgt u de gelegenheid de pareltjes van de regio te ontdekken in Groningen, Drenthe en de Duitse grensstreek.

Elk jaar staat een ander thema centraal tijdens de Dag van de Regio. Dit jaar is het thema: Buur en cultuur. Cultureel erfgoed zoals borgen, oude dorpskerken, de esdorpen op de Hondsrug maar ook het veen en vestingdorpjes vormen prachtige locaties voor een sfeervol evenement waar de regio zich van zijn mooiste kant kan laten zien. Rondom deze locaties worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een fair, cultureel festival, markt of een ontdekkingstocht.

Het evenement is geschikt voor de hele familie en op verschillende locaties worden speciale activiteiten voor kinderen aangeboden. De locaties zijn gratis toegankelijk en goed bereikbaar met de auto en de fiets. Voor sommige activiteiten vragen ondernemers een kleine vergoeding.

De samenwerking met de Duitse Tag der Regionen wordt verder uitgebreid. Dit jaar worden voor het eerst aantrekkelijke arrangementen samengesteld waarmee meer Duitse toeristen worden getrokken. Vanuit centrale opstapplaatsen (Norden, Leer, Haren, Papenburg) zullen touringcars vertrekken naar Nederlandse deelnemers. Omgekeerd worden Nederlandse toeristen door de Dag van de Regio gestimuleerd een bezoekje te brengen aan activiteiten in Duitsland.

Ook in 2014 toont de Dag van de Regio / Tag der Regionen de verrassende en onbekende kant van de verschillende regio’s. Noteer daarom het eerste weekend van oktober in uw agenda en stel met behulp van het magazine en deze website uw eigen persoonlijke ontdekkingstocht samen.

Wilt u meer weten over Ontdek de Regio?

Redacteur