Na een verbouwing van twee jaar opent het Mauritshuis op vrijdag 27 juni 2015 zijn deuren. De wereldberoemde collectie schilderijen, waaronder het Meisje met de parel, is dan weer te zien in het volledig gerenoveerde en uitgebreide Mauritshuis.

Het vernieuwde Mauritshuis verdubbelt in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat. Toch verandert er aan het karakter van het museum weinig. De uitstraling en de unieke huiselijke sfeer blijven door het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten behouden. In het Mauritshuis vindt u kopstukken uit de Gouden Eeuw van kunstenaars als Rembrandt van Rijn en Jan Steen.

Ook het Gemeente Museum Den Haag is de moeite waard om te bezoeken. Hier vindt u wisselende tentoonstellingen gecombineerd met een vaste collectie Art Nouveau en Jugendstil-objecten en een uitgebreide Mondriaan-collectie. Andere interessante attracties in de omgeving zijn het binnenhof, familiepark Drievliet, SEA LIFE Scheveningen, Attractiepark Duinrell, Madurodam en paleis Noordeinde.

Het Hotel
Het Golden Tulip Zoetermeer – Den Haag is een schitterend 4 sterren hotel gelegen in Zoetermeer. Zoetermeer ligt aan de rand van Den Haag, vlakbij de steden Gouda, Delft en Rotterdam. Door de ligging van het hotel aan de A12 en direct tegenover het NS station en het station van de randstadrail is de bereikbaarheid uitstekend.

Het hotel is in het voorjaar van 2015 zowel van binnen als van buiten volledig gerenoveerd. Golden Tulip Zoetermeer – Den Haag beschikt over 40 comfort kamers, 24 executive kamers, 10 familie kamers en 11 business suites, welke zeer geschikt zijn voor een lang verblijf. Alle executive kamers zijn voorzien van een minibar welke op verzoek gevuld wordt. Tevens is op deze kamers een koffiemachine aanwezig en kunt u gebruik maken van extra’s zoals een badjas en badslippers welke standaard op alle executive kamers aanwezig zijn. Onze zeer ruime business suites van 65m2 zijn voorzien van een ruim en gezellig zitgedeelte en een keuken en daarom bij uitstek geschikt voor een langer verblijf.

Familie kamers
Onze familie kamers zijn een combinatie van naast elkaar gelegen comfort en executive kamers en geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen. Beide kamers zijn via een afgesloten gang direct met elkaar verbonden. Hierdoor zijn uw kinderen altijd dicht bij u in de buurt, maar hebben u en uw partner toch de luxe van een eigen kamer! Bovendien is op de kamer van de ouders een koelkast aanwezig welke op verzoek gevuld kan worden en is er tevens een koffiemachine aanwezig.

In Bar Brasserie Bogatti’s kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet om de dag goed te beginnen. Ook kunt u er terecht voor een overheerlijke lunch en een uitstekend diner. De gevarieerde gerechten worden bereid met verse seizoensgebonden ingrediënten. In de gezellige ‘African bar’ of op ons terras kunt u de dag afsluiten onder het genot van uw favoriete drankje.

Den Haag1

De Omgeving
Zoetermeer
In de omgeving van het hotel is van alles te beleven. Zoetermeer staat ook wel bekend als ‘City of leisure’ Zo kunt u bijvoorbeeld lekker een dagje skiën in Snowworld Zoetermeer, een van de grootste indoor skibanen van Europa. Bent u een golfliefhebber en heeft u een GVB? Vergeet dan niet uw golfclubs mee te nemen, want in Zoetermeer ligt een van de mooiste golfbanen van Zuid-Holland: BurgGolf Zoetermeer. Te midden van een prachtig polderlandschap vindt u hier een uitdagende 18 holes golfbaan. Wild u leren Flowboarden, bodyboarden of raften? Breng dan eens een dagje een bezoek aan ‘Dutch water dreams’ in Zoetermeer. Dutch water dreams beschikt onder andere over een 300 meter lange wildwaterbaan.

Fietsen door het groene hart of naar Den Haag
Vanuit het hotel fietst u zo het natuurgebied het ‘groene hart’ in. Het hotel verhuurt fietsen en aan de receptie zijn fietsroutes verkrijgbaar. Wilt u eens wat anders? In de zomermaanden is er een regelmatige bootverbinding tussen Zoetermeer en hartje Den Haag. U kunt uw fiets meenemen op de boot!

Den Haag en omgeving
Op 20 minuten rijden vanaf het hotel ligt het strand en de in 2015 vernieuwde boulevard van Scheveningen. Hier kunt u lekker uitwaaien, zonnebaden, of slenteren over de boulevard. Mede door het unieke winkelaanbod mag Den Haag zich de komende 2 jaar ‘beste binnenstad van Nederland’ noemen. Naast de vele winkels en het gezellige centrum kunt u het eerste museum van Nederland bezoeken, het Mauritshuis.

Wilt u ook genieten van een Weekendje Weg in Den Haag met bezoek aan het Nieuwe Mauritshuis?

Redacteur