Als liefhebber van golf bent u steeds weer op zoek naar een andere mooie plek om uw slag te verbeteren. Ontdek nu hoe fantastisch het is om te golfen in Gelderland! De zon op uw huid, een briesje erbij en een golfstick in uw handen. Dat klinkt toch als muziek in uw oren?

Waarom golfen?

Ik kan u een aantal redenen opnoemen waarom golfen zo leuk en populair is. Golfen in Gelderland doet u lekker in de buitenlucht en dat kan voor niemand kwaad. Even lekker een frisse neus halen en genieten van de natuur om u heen. Daarnaast is golfen een flexibele sport en hangt er een relaxte sfeer op de baan. Er zijn zowel jongeren als ouderen te vinden en dat maakt het nou ook zo bijzonder. Ook is het dé perfecte manier om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Uw gedachten verzetten en even helemaal nergens aan denken, kan een zeer positieve werking hebben op onze mentale gesteldheid. Daarnaast zal het ook bijdragen aan een goede slaaprust.

golfen

Golftrip organiseren

Bent u deze keer aan de beurt om jullie golftrip te organiseren? Er zijn een aantal belangrijke aspecten die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld een datum plannen, een budget afspreken, de locatie bepalen, hoeveel nachten en hoeveel greenfees willen jullie graag? Dit zijn allemaal factoren waar u rekening mee moet houden en die vooraf afgesproken moeten worden voordat jullie kunnen gaan golfen in Gelderland. Hierbij help ik u graag een handje door middel van een handige stappenplan.

Stap 1 – Met wie gaan jullie golfen in Gelderland?

Gaat u vaak met dezelfde groep golfen, heeft u een vaste golfpartner of vindt u het leuk om ook eens een keer een nieuwe introducé mee te nemen? Bedenk vooraf goed met wie u wilt gaan golfen in Gelderland zodat u met hen de volgende stappen kunt gaan bespreken. Het plannen van jullie golftrip kan nu echt van start gaan!

Stap 2 – Een datum bepalen

Deze stap is vaak het moeilijkst en het is dan ook fijn om deze zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen. Bijvoorbeeld een sport, een drukke baan, kinderen, familieverplichtingen en ga zo maar door. Zorg ervoor dat u ruim van te voren een datum plant zodat deze ook vroegtijdig bekend is bij de groep en er geen andere dingen meer tussen kunnen komen. Op het internet zijn hier hele handige tools voor te vinden, denk bijvoorbeeld aan een datum prikker.

Belangrijk is dat de knoop een keer doorgehakt moet worden. Anders blijft u maar aan het schuiven met de datum en wordt het golfuitje alleen maar uitgesteld, dat is natuurlijk heel erg zonde. Heeft u een datum gepland? Super, het moeilijkste gedeelte is achter de rug!

kalender

Stap 3 – Aantal nachten en greenfees

Ook is het handig om vooraf te bespreken hoeveel nachten jullie willen verblijven. Gaat het om 1 nachtje of maken jullie er een heel weekend van? Daarnaast moet er besproken worden hoeveel greenfees jullie wensen. U zou ervoor kunnen kiezen om één keer te gaan golfen maar wellicht is het ook leuk om meerdere keren te golfen. De eerste keer kunt u weer even inkomen en wanneer u de tweede greenfee gaat spelen, probeert u uw persoonlijke score te verbeteren tijdens het golfen in Gelderland. Nog leuker zou zijn als u op twee verschillende banen speelt, des te meer uitdaging!

Stap 4 – Het budget voor het golfen in Gelderland

We kunnen niet bij elkaar in de portemonnee kijken en ook niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Voor de een is bijvoorbeeld € 150 geen probleem maar de ander kan het eigenlijk niet missen. Spreek daarom goed met elkaar af wat jullie aan het golfuitje willen uitgeven. Wees wel duidelijk naar elkaar en niet vaag zoals ”als het maar niet te duur is”. Vaak zult u dan zien dat degene die dit gezegd heeft, het achteraf toch te duur vindt. Heeft u net zoveel tijd gestoken in het zoeken van een leuk arrangement voor het golfen in Gelderland en dan gaan de plannen niet door, ontzettend zuur. Zoals ik al aangaf, wees daarom duidelijk naar elkaar en spreek concrete bedragen met elkaar zodat iedereen er ruim van tevoren van op de hoogte is wat het gaat kosten en wat voor bedrag er eventueel opzij gelegd moet worden.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te krijgen waarvoor het budget dan is. Alleen voor het verblijf of voor het totaalpakketje met eten en greenfees erbij. Nu alle stappen zijn doorlopen, is het tijd om naar de mogelijkheden te kijken voor het golfen in Gelderland!

golfen gelderland

Golfen in Gelderland

De golfbanen in Nederland kunnen veel variatie bieden. In Gelderland kunt u in de bossen maar ook op de heide en open velden spelen waardoor u in deze regio veel uitdaging vindt. De combinatie van de Veluwe en de Achterhoek kan erg bijzonder zijn en wie wilt nou niet twee dagen op rij op een andere golfbaan spelen?

Golfbaan ’t Zelle

In de Achterhoek kunt u ook heerlijk golfen bij Golfclub ’t Zelle. Ze hebben hier een bosrijk en waterrijke 18-holes baan, deze zit dus vol uitdaging. Door de vele waterpartijen en natuurlijk hindernissen kan het voor iedereen een uitdaging zijn om op deze baan te spelen. Naast de 18-holes baan kunt u ook spelen op hun 9-holes en par-3 baan.

Golfbaan Engelenburg

Hoe uniek is dit, golfen bij een kasteel. Doordat het bij een kasteel ligt, heeft het ook veel historie. In de 16e en 17e eeuw werd er namelijk op wild gejaagd door adel. Op deze zelfde plek kunt u nu dus golfen, hoe bijzonder. Het is een 9-holes baan waarbij er ook geoefend kan worden op de driving range of putting green.

Golfen in Gelderland bij Golfclub Heelsum

Bij deze golfclub hebben ze eigenlijk drie 9-holes banen die uiteraard gecombineerd kunnen worden. De eerste 9-holes zijn de Airborne holes. Dit gedeelte is erg beschut waardoor er weinig last is van wind. Er zijn veel natuurlijk hindernissen waardoor deze baan een goede uitdaging is. De Sandr baan is in tegenstelling tot de Airborne baan erg open waarbij de wind flink wat invloed heeft. Het laatste gedeelte zijn de Helsum holes waar het vroeger een woeste en arme grond was. Dit hebben ze nu hersteld tot een mooie heide.

Keppelse Golfclub

Deze 18-holes baan is eigenlijk verdeeld over twee landgoederen. Zo worden de eerste 9-holes gespeeld op de Ulenpasbaan. Het kasteel Ulenpas ligt namelijk direct achter hole 3. Hole 10 tot 18 wordt gespeeld op de Keppelbaan wat vooral op landgoed Keppel gespeeld wordt. Voor een meerdaags uitje wordt deze baan ook vaak gecombineerd met golfbaan ’t Zelle.

Wilt u ook eens andere banen in ons land bespelen? Bekijk dan eens dit mooie artikel over Golfbanen Nederland!

Het verblijf tijdens het golfen in Gelderland

Als u gaat golfen dan hoort er natuurlijk ook een comfortabel verblijf bij. Zo komt u na een lange dag op de golfbaan weer even helemaal tot rust. Er staat een heerlijk diner voor u klaar en uiteraard kunt u ook gratis gebruikmaken van de faciliteiten. Geef uw lichaam even wat rust in de wellness of borrel na over uw golfdag aan de bar met een lekker hapje en/of drankje erbij. Veel van de golfhotels in Gelderland liggen in een bosrijk gebied, waardoor u ook nog eens van de natuur kunt genieten, en op een kleine afstand van de golfbaan, wat helemaal ideaal is! We helpen u dan ook graag met een zo’n compleet mogelijk arrangement zodat u op en top kunt genieten van het golfen in Gelderland. Zo wordt alles vooraf geregeld en hoeft u zelf nergens meer aan te denken.

Offerte op maat

Heeft u een mooi golfarrangement gevonden maar wilt u iets aanpassen? Heeft het arrangement één greenfee maar wilt u er graag twee? Wilt u meer overnachtingen boeken dan het arrangement aangeeft? Dat is allemaal geen probleem. De arrangementen zijn geheel naar wens aan te passen. Onze medewerkers van de afdeling reserveringen helpen u graag met het boeken van een golftrip om maat. Zo kunt u optimaal genieten als u gaat golfen in Gelderland!

Neem gerust contact met ons op via 088-5405830.

telefoon

Mooie beoordelingen over golfen in Gelderland

”Uitstekende locatie. Veel plezier gehad op de golfbaan, heerlijk gegeten en goed geslapen. Wat wil je nog meer?” – J.W. over een Golfweekend in Brummen (cijfer 8)

”Prima arrangement met twee maal een golf ronde op de Heelsumse en een heerlijk diner en overnachting in het hotel. Vriendelijke en flexibele service van het team. Een aanrader.” – Peter over een Golfweekend in Heelsum (cijfer 8)

”Het was een meer dan geslaagd uitstapje- een zeer prettig hotel- 2 prachtige golfbanen en de organisatie die overall mee hielp en ondersteunde. Het eten in het arrangement was origineel , gezellig en heel erg lekker. kort om heel heel heel erg goed.” – Frank over een Golfweekend in Doetinchem (cijfer 9)

”Heel erg netjes en vlot geholpen door Tessa. Leuke tips voor golfbanen gekregen en heerlijk gegolft in ’t Zelle. De herberg in Bronkhorst is echt top! Een pareltje in de Achterhoek. Kortom, genoten!” – van Rossum over een Golfweekend in Bronckhorst (cijfer 9)

Wilt u ook eens een heerlijk golfweekendje in een andere provincie beleven? Bekijk dan dit mooie artikel over Golfen Overijssel!

Met sportieve groet,

Christel Gieling
Recreatief.nl

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.