Het leven is al duur genoeg, je wilt daarom ook geen geld kwijt zijn aan zaken die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Het kan dan slim zijn om je maandelijkse lasten eens te bekijken en te bedenken of je hierop kunt besparen. Veel mensen geven iedere maand tientallen euro’s per maand teveel uit. Dit lijkt misschien niet heel veel maar op jaarbasis zijn dit al honderden euro’s. Dit kun je beter aan leuke dingen besteden. Om je op weg te helpen geven we je wat tips zodat ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten en flink wat geld kan overhouden.

Energiekosten

De kosten voor onze energie zijn erg hoog. Alleen hiervoor zijn er al een hoop mensen die tientallen euro’s per maand teveel betalen. Ieder jaar rond december stappen veel mensen over op een nieuwe zorgverzekering. Dit zou je ook moeten doen met je energieleverancier. Door gebruik te maken van een energie vergelijker kun je precies zien welke leverancier het beste tarief biedt. De tarieven wisselen nog wel eens om de zoveel tijd dus blijf dit in de gaten houden. Overstappen is zo gedaan en je bespaard een hoop geld.

Boodschappen

Een van de grootste kostenposten van ons huishouden zijn de boodschappen. Als gezin besteed je hier iedere maand al snel honderden euro’s aan. Hier kan flink op bespaard worden. Zorg ervoor dat je de aanbieden in de gaten houdt. Ook is het slim om maar 1 of 2 keer per week boodschappen te doen in plaats van iedere dag, dit scheelt in totaal een hoop geld.

Verzekeringen

Net als bij de kosten voor onze energie zijn er ook veel mensen die teveel betalen voor hun verzekeringen. De meeste mensen hebben meerdere verzekeringen. Door deze goed in de gaten te houden en tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken zou je een hoop geld kunnen besparen.

Abonnement

Kijk verder nog naar andere abonnementen die je hebt lopen. Vaak zijn er zelfs abonnementen die je nog hebt lopen waarvan je het niet eens in de gaten hebt. Door op je bankieren app naar het overzicht van de laatste maand te kijken zie je precies wat eruit is gegaan. Zeg de dingen die je niet gebruikt of nodig hebt op. Abonnementen die je wel wilt laten lopen kun je vergelijken met andere aanbieders om de beste deal te krijgen.

Redacteur