Heerlijk, een dagje erop uit met andere senioren! Of het nu naar de thuiswedstrijd van uw favoriete voetbalclub, het strand of de Huishoudbeurs is. Jammer van die paar dingen die altijd (of in elk geval vaak) mis gaan. Welke herkent u?

Sleuren met zware tassen

Slim inderdaad, om lekker veel eten en drinken mee te nemen als u de hele dag in een mooi park doorbrengt. Scheelt een hoop geld en in de rij staan. Een paar flessen water, broodjes, beleg, fruit en natuurlijk nog wat te snoepen. Nu kunt u dat natuurlijk in een grote tas doen en die het hele park door slepen. Of u pakt het slimmer aan en gebruikt een hippe boodschappentrolley! Heel niet gek toch? U kunt er meteen een picknickkleed in doen en uw jas als het te warm wordt.

Uren onderweg met de bus

Heel erg handig voor als u geen auto (meer) kunt rijden: met de bus mee naar een uitje. Nadeel: die bus stopt natuurlijk op allerlei plaatsen en dan moet u nog naar huis lopen. Het is natuurlijk wel zo gezellig om samen te reizen en als de afstand groot is, dan is het zeker een aanrader (even achter de oogjes kijken), maar als het niet zo ver weg is, waarom dan niet met een brommobiel gaan? Ze zijn tegenwoordig hip, stoer en u mag een 45 km-autorijden zonder rijbewijs.

Leesbril vergeten – oeps

Leuk toch! Een fotootje maken en die delen met uw kleinkinderen via uw telefoon. Behalve misschien als u uw leesbril bent vergeten, dan zijn die lettertjes toch wel een beetje klein. Denk dan eens aan een senioren telefoon. Klinkt misschien gek en misschien denkt u ‘ja dàhaag, die heb ik helemaal niet nodig.’ Aan de andere kant, senioren telefoons zijn volwaardige smartphones geworden. Met bijkomende voordelen zoals grote letters en een noodknop met gps. Kijk maar eens naar de voordelen van een senioren telefoon, wie weet!

Wat gaat er bij u altijd mis en hoe lost u dat op? We zijn benieuwd!

Redacteur