De beste reistips voor een vakantie naar Zakynthos

Iedereen kent wel het gevoel dat je er af en toe even lekker uit wilt. Dan is op vakantie gaan natuurlijk de perfecte manier om even het gevoel te hebben dat je even weg bent. Veel mensen denken bij vakantie al aan mooie witte stranden, een strak blauw lucht en een prachtige heldere zee. Gelukkig hoef je niet heel ver te reizen om op zo’n fijne vakantie te zijn! Binnen Europa heb je natuurlijk heel veel mooie plekken, maar Griekenland staat toch wel bovenaan. Er zijn erg veel verschillende eilanden waardoor er voor ieder wat wils is! Ben je benieuwd naar de Ionische eilanden? Lees dan snel verder.

De Ionische Eilanden

Er zijn in totaal 7 verschillende eilanden die bij de Ionische horen. De bekendste daarvan is Corfu, met twee gezichten. Langs de kustlijn zijn er heel veel resorts waar er in de zomer enorm veel toeristen zijn, terwijl in het binnenland een ongerept en robuust landschap is met bergen en gehuchten. De andere 6 eilanden zijn:

  • Lefkada: een van de weinige Griekse eilanden die je met de auto kan bereiken. Daarnaast staat het bekend om de traditionele dorpjes en wilde olijfgaarden.
  • Ithaca: een rustiger eilandje met minder mooie stranden, maar wel een enorm mooie natuur waar je goed in kan wandelen
  • Kefalonia is het grootste eiland en zegt veel over de Griekse mythologie.
  • Kythira staat bekend om de verrukkelijke tijmhoning en traditionele wijn- en dansfestivals.
  • Zakynthos staat bekend als de bloem van Levant en een Zakynthos vakantie is erg populair vanwege de prachtige stranden.
  • Paxos is het kleinste eiland, maar is toch een idyllisch toeristen eiland voor mensen die aan alles willen ontsnappen. Er is namelijk weinig te doen, maar dat is juist zo lekker!

Het populairst

Het populairste eiland is dus Zakynthos en dat is ook niet voor niets, want er zijn prachtige bezienswaardigheden en leuke dingen te doen tijdens Vakantie Zakynthos. In de Baai van Laganas zit één van de belangrijkste broedplaatsen voor de zeeschildpadden in het Mediterrane gebied, namelijk in het nationale marine park. Daarnaast heb je natuurlijk het prachtige strand Navagio Beach met hoge kliffen en een scheepswrak. Tot slot heb je natuurlijk ook prachtige blauwe grotten rond Skinari, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat veel mensen mensen ook aantrekt is Dafni Beach, waar je de schildpadden kan zien of Xigia Beach met een zwavelachtige spa.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.