Het is eindelijk weekend en je wil uit met je vrienden, je partner of gewoon alleen. Uitgaan kan wat kosten of je nou alleen uitgaat, met een groep of met zijn tweeën. Je kan kiezen uit een bioscoop, een restaurant, het theater of een nachtclub. Er zijn strategische manieren om je kosten te beperken bij een avondje uit.

Kies een plek

Wat je kan doen is van tevoren op internet vergelijken naar welke plekken je wil. Hiermee ben je al een stap op weg naar het besparen van je kosten. Indien je in een groep of met je partner uitgaat, is het handig om alvast te bepalen waar jullie naar toe willen gaan. Na dit vastgesteld te hebben kan je actief op zoek gaan naar een plek.

Budget

Bepaal alvast voor jezelf hoeveel je wilt uitgeven aan deze avond, het vergelijken van de plekken waar je dan naar toe wilt zal zich dan al beperken. Het kan een leidraad zijn voor het vaststellen van je budget, op het internet kan je ook menu’s bekijken, entreeprijzen vinden, kaartprijzen vinden. Tel dit alles op en zet er een paar procentjes bovenop. Dit bedrag kan je dan pinnen bij de ATM en meenemen, laat je credit- en debit cards thuis. Met deze stap dwing je jezelf om je te houden aan het vastgestelde budget.

Trakteren

Soms kan het heel gezellig en lollig worden onder vrienden, vooral wanneer de drank rondjes komen. Hoe vervelend het ook lijkt, laat jezelf niet inpraten om te trakteren op rondjes. Dit is het waar het vaak en snel misgaat, binnen korte tijd kan je over je budget heen gaan. Je doet er slim aan om zelf geen drankjes aan te nemen, hierdoor ga je je ook niet gedwongen voelen om te trakteren op drankjes.

Snack

Alvorens je uit huis gaat, kan je een snack of een lichte maaltijd nemen. Hierdoor voorkom je dat je een te grote maaltijd neemt of te veel achter elkaar bestelt tijdens het eten. We weten allemaal dat de restaurants een wachttijd hebben, en die kan ervoor zorgen dat je uithongert. Als je al iemand bent die weinig eet in restaurants, is het goed om een after-meal gereed te hebben thuis. Hiermee voorkom je take-outs.

Vervoermiddel

Als laatste moet je de taxikosten delen onder elkaar, trouwens eenieder maakt gebruik van de taxi, dus is het meer dan redelijk dat jullie allemaal een deel van de kosten betalen. Als je nog geen rijbewijs hebt en eraan denkt om er eentje te halen, kan je op Op Verkeersborden.nu checken voor begeleiding.

Redacteur