Er zijn prachtige stranden te vinden in Zuid-Afrika. Het land heeft namelijk een kustlijn van 3000 kilometer. Ontspan op de prachtige rustige stranden of bij woeste baaien. Wij zochten de vijf mooiste stranden voor u op en zetten ze op een rijtje. Heerlijk om bij te komen tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika.

Sodwana Bay

Sodwana Bay ligt tussen St. Lucia en Lake Sibavi en is een walhalla voor duik en snorkel liefhebbers. Het strand ligt verscholen tussen bossen en zandduinen, maar bevat een rif van maar liefst 50 kilometer. Veel verschillende soorten hard en zacht koraal, sponzen en zo’n 1200 vissoorten. Dolfijnen, schilpadden, zeilvissen en mantraroggen, u vindt het hier allemaal.

Clifton Beach

Clifton is ook wel het St. Tropez van Zuid-Afrika. Luxe appartementen en de jachten te dobberen door het water. Clifton Beach bestaat eigenlijk uit vier stranden, die gescheiden worden door granieten rotsen. De vier stranden hebben elk ander publiek. Jongeren, families en surfers vinden allemaal hun eigen plekje.

Camps Bay

Camps Bay is een van de welvarendste buurten van Kaapstad. Er zijn veel leuke barretjes en restaurants. Relax heerlijk op een loungebed onder het genot van een hapje en een drankje. Het leuke van dit strand is dat u uitzicht hebt over de Twelve Apostles en Lion’s Head. Zo komt u helemaal niets tekort

Llandudno Beach

De mooiste zonsondergang zien van Zuid-Afrika? Grote kans dat je deze ziet op Llandudno Beach, bij Kaapstad. Het grote brede strand wordt door rotsen omgeven waardoor er kleine baaitjes ontstaan. Alle surfdudes en bodyboarders kunnen hier hun hart ophalen door de goede golven. Natuurlijk kun je ook gewoon gaan snorkelen of van september tot januari walvissen spotten.

Algoa Bay

Algoa Bay bestaat uit meer dan 40 kilometer strand en ligt vlakbij Port Elizabeth. Het water is er heerlijk warm en er waait een koel briesje waardoor het goed uit te houden is. Je kunt hier snorkelen, vissen, zwemmen, zeilen, surfen en jet-skien. In de baai liggen ook een aantal eilanden zoals Bird Island en Seal Island. De naam is afkomstig van de door de Portugezen genaamde baai “Bahia de Lagoa”.

Redacteur