Het echte fietsseizoen zit er misschien weer op voor dit jaar, maar aan de andere kant zijn er ook in de herfst en de winter qua natuur voldoende momenten om te fietsen. Helemaal in Nederland. Wij hebben zoveel verschillende gebieden. Wat dacht u van een heerlijke fietstocht langs het strand. Of even uitwaaien in de bossen. Geen probleem hoor in het prachtige Nederland.

Voordelen van een elektrische fiets

Het herfstseizoen is zoals aangegeven prachtig met al haar herfstkleuren, maar de herfst kan ook bekend staan om harde windstoten en regenachtig weer. Fietsen hoeft dan geen straf te zijn, maar het is dan wel fijn om met een elektrische fiets op stap te gaan. U bent dan toch actief, maar wel met ondersteuning. Op deze manier is er ook nog tijd om te genieten van alles waar u langs fietst.

Een tweede voordeel is ook dat u met een goedkope elektrische fiets gewoon net iets verder kunt fietsen dan met een gewone fiets. Wanneer u bijvoorbeeld vanuit huis een tochtje gaat maken dan komt u net even buiten de bekende gebieden. Er gaat weer een nieuwe en onbekende wereld voor u open.

Tot slot is het ook beter voor het milieu om op de fiets te stappen in plaats van in de auto. Door de accu die u aan boord heeft kunt u met de fiets net zo makkelijk naar een afspraak, alleen belast u het milieu dan niet met de uitlaatgassen.

Houd hier rekening mee bij aanschaf van een elektrische fiets

Ondanks dat er vele voordelen zitten aan een elektrische fiets moeten we ook eerlijk zijn. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u op pad gaat. Zo ondersteunt de accu tijdens het fietsen, maar u moet er ook altijd rekening mee houden dat de accu maar een bepaald aantal kilometers meegaat. Wanneer de accu tijdens de fietstocht leeg mocht raken dan is het trappen op een elektrische fiets wel een stuk zwaarder. Bereken voordat u vertrekt wat de afstand is van uw route en hoeveel uw accu aan kan, zo zorgt u ervoor dat u niet met een lege accu te maken krijgt. Stem deze twee goed op elkaar af. Of zorg er voor dat u onderweg een pauze inlast waarbij u bijvoorbeeld gaat lunchen en waar u ook gelijk de fiets op kunt laden.

Op deze manier kunt u toch elektrisch blijven fietsen en wordt uw tocht een leuk uitstapje.

Aankoop van een eigen elektrische fiets

Bent u overtuigd dat het ook voor u tijd wordt voor een elektrische fiets? Begin dan met een wensenlijstje waar de fiets aan moet voldoen. Bepaal ook wel budget u beschikbaar heeft voor een elektrische fiets. Wilt u een goedkope elektrische fiets dan heeft VanSprint voor u tal van opties. Naast goede en goedkope modellen beschikken zij ook nog over tal van andere soorten. Wanneer u een wensenlijstje heeft gemaakt dan kunt u de mogelijkheden online hiermee vergelijken en zo tot de beste aankoop voor u komen.

Wij wensen u in dit seizoen en de komende jaren veel fietsplezier en natuurlijk veel veilige kilometers!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.