Bent u op zoek naar een leuke Wandelroute in Giethoorn? Wij hebben voor u een Super Leuke Wandelvakantie van 3 dagen in Giethoorn samengesteld. Wandel van hotel naar hotel en geniet van de prachtige omgeving. Het mooiste van alles is: bagagevervoer is inclusief!

WaterReijk Weeribben Wieden, gelegen in Noorwest-Overijssel, is de thuishaven van bekende plekken als Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk, Vollenhove, Nationaal Park Weerribben-Wieden en vele verborgen schatten.

U start uw wandeling bij één van de 24 startpunten in de directe nabijheid van uw hotel in het WaterReijk. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de route inkorten of uitbreiden. Het wandelnetwerk is onderdeel van het complete wandelnetwerk in Overijssel. U kunt deze wandelvakantie uitstekend combineren met een dagkaar van de EcoWaterliner (niet inbegrepen).

Programma:
Dag 1: U wordt in de loop van de middag verwacht bij een prachtig **** Hotel in het centrum van Giethoorn voor het diner en eerste overnachting. U kunt natuurlijk al gelijk de omgeving verkennen van het waterrijke gebied.

Dag 2: U kunt de volgende ochtend uitgerust beginnen aan de wandeling door de Weerribben met kanalen en geulen, moerasbossen en hooilanden. Samen met de Wieden vormt de Weerribben het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is het grootste en mooiste laagveen moerasgebied van Noordwest Europa. Uw tocht eindigt in Steenwijk waar u wordt verwacht voor een heerlijk diner en overnachting bij dit prachtige Art & Wellness Hotel.

Dag 3: Op dag drie wandelt u weer terug naar Giethoorn. Indien u wenst kunt u wandelen naar Blokzijl en daarna per boot naar Giethoorn.

De hotels waar u verblijft:
Dag 1: Het hotel in Giethoorn
Het Hotel in Giethoorn ligt aan Deen rustig watertje in Giethoorn, in het oogstrelende decor van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vanuit de mini-haven kunt u boten huren voor een verkenning van het merengebied en het dorp Giethoorn. Er is gratis wifi en parking aanwezig. U kunt genieten van authentieke biologische gerechten in een modern jasje, pure gerechten met natuurlijke en biologische ingrediënten uit de omgeving.

Dag 2: Het Art & Wellness Hotel in De Bult/Steenwijk
Vlakbij Giethoorn, in een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg, ligt dit prachtige **** Art & Wellness Hotel. Overnachten in het midden van de driehoek “Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt.

Wilt u meer weten over deze leuke 3-daagse Wandelvakantie in Giethoorn?

Redacteur