De provincie Noord-Holland, de provincie gelegen in het Noord-Westen van Nederland, telt ongeveer 2.706.000 inwoners. De grootste stad uit deze provincie is Amsterdam. De hoofdstad van Noord-Holland is Haarlem. Een uitje in Noord-Holland, vele mensen komen vooral af op de hoofdstad van ons land, Amsterdam voor een dagje uit. Lekker een dagje uit met je geliefde, vriendinnen of familie om de vele attracties te bezoeken die Amsterdam rijk is. Maar een bezoekje aan één van de andere prachtige steden van Noord-Holland is zeker ook een bezoekje waard. 

Rijksmuseum in Amsterdam
Het Rijksmuseum is een zeer groot museum in het zuiden van Amsterdam. Het is dichtbij het Museumplein gelegen en het is het belangrijkste Rijksmuseum van heel Nederland. De collectie in het Rijksmuseum biedt vooral veel geschiedenis en kunst. Er zijn vooral veel werken uit de 17e eeuw te vinden, gemaakt door verschillende meesters. Kijk hier voor meerdere uitjes in Amsterdam.

Zuiderzeemuseum
Het zuiderzeemuseum is gelegen in Enkhuizen. Het museum is nog niet eens zo heel oud, het is opgericht in 1948. Het is destijds geopend om de visserscultuur vast te leggen zodat men kon zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Hedendaags wordt het gebruikt om de Nederlandse kunt en cultuur van het water en land te presenteren. Er is een binnenmuseum en een buitenmuseum. Kijk hier voor meerdere uitjes in Enkhuizen. 

De Dam
De Dam is het bekendste plein wat gelegen is in het centrum van Amsterdam. Er worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd wat te maken heeft met betekenis, zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de Dodenherdenking. Op de Dam staat het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument. Bij het Nationaal Monument wordt jaarlijks de Dodenherdenking gehouden, waar altijd vele mensen op af komen. In de zomer loopt het plein vol met duiven. Er zijn ook veel straatartiesten te vinden op de Dam in de zomer. Klik hier voor meerdere uitjes in combinatie met een bezoek aan de Dam! 

De Albert Cuypmarkt
De naam zegt het al, het is een markt gelegen in Amsterdam. Deze dagmarkt is gelegen in het centrum van Amsterdam en is vernoemd naar de bekende kunstschilder uit de 17e eeuw, Albert Cuyp. De markt is 6 dagen per week geopend en alleen toegankelijk te voet. Er wordt vanaf verkocht, van vis tot vlees en van bloemen tot kleding. Het blijkt de grootste dagmarkt van heel Europa te zijn en daarom zeker een bezoekje waard tijdens uw dagje Amsterdam!

Pretparken & dierentuinen:

Dierentuin Artis – Amsterdam
Artis, officieel genaamd Natura Artis Magistra, is gelegen in Amsterdam. Artis telt ongeveer 900 diersoorten. Er zijn in de loop der jaren vele dieren weggegaan uit de dierentuin, door uitsterving of door overlijden maar er zijn ook vele dieren bijgekomen. Er zijn ook vele diersoorten die erg speciaal zijn en die je nergens anders in Nederland terug kunt vinden. Daarom is een dagje Artis met uw gezin zeker een must! Klik hier voor een weekendje weg in combinatie met een bezoekje aan de dierentuin!

Sprookjeswonderland – Enkhuizen
Sprookjeswonderland is een themapark wat gelegen is in Enkhuizen. Zoals de naam al doet vermoeden, staat het gehele park in het thema van sprookjes. Dit wordt uitgebeeld door verschillende bewegende poppen en huizen. Naast deze bewegende dingen zijn er ook verschillende attracties te vinden die uiteraard ook in het teken van het thema van het park, ‘sprookjes’, staat. De meest bekende sprookjes komen voorbij, te denken aan: Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Doornroosje, Hans & Grietje, Roodkapje en nog veel meer. Het park is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Na zo’n indrukwekkende dag is het natuurlijk hartstikke leuk om te blijven overnachten in één van de mooie hotels in Noord-Holland. Kijk hier voor ons uitgebreide aanbod in Noord-Holland.

Chimpie Champ – Aalsmeer
Chimpie Champ is gelegen in Aalsmeer en is zeer geschikt voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar. Is het slecht weer? Kom dan naar Chimpie Champ, want hier kunnen de kinderen de hele dag doorbrengen in een overdekte, avontuurlijke speeljungle. Voor elke leeftijd is er iets te doen. Voor de hele kleintjes is er een apart speelveld waar ze rustig alles kunnen verkennen. Voor de ”grotere” is er een ander speelruimte waar ze lekker gek kunnen doen en de hele dag kunnen spelen.

Bent u erg nieuwsgierig geworden en wilt u uw dagje uit uitbreiden naar een weekendje weg? Klik dan hier voor onze weekendarrangementen in N0ord-Holland.  Naast weekendarrangementen hebben we ook leuke dagjes uit met uw groep of familie. Klik  hier voor de mogelijkheden.

Redacteur