Sintra: een plek waar je het gevoel hebt alsof je in de Efteling rondloopt. Omgeven door paleizen en prachtig erfgoed neemt deze plek je mee naar sprookjesland. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste bekende en onbekende paleizen.

Palácio Nacional de Sintra
Voordat je een bezoekje brengt aan alle andere paleizen, is het verstandig om je start te maken bij Palacio Nacional de Sintra. Hier kun je namelijk meteen tickets kopen voor alle andere paleizen. Des te meer, des te goedkoper de entree per kasteel. Dit paleis is gemakkelijk te herkennen aan de witte buitenkant en de twee gigantische schoorstenen. Voor €9,00 kun je een kijkje nemen en meer leren over de Portugese geschiedenis en verschillende kunststijlen.

Quinta da Regaleira
Eén van de mooiste paleizen is toch wel de Quinta da Regaleira. Niet alleen het gebouw zelf, maar vooral het erfgoed eromheen laat je vol bewondering achter. Dit door de tuin vol met symboliek en geheime boodschappen. Vooral de ‘omgekeerde toren’, een put die jou via een wenteltrap steeds dieper de aarde in brengt, en de ondergrondse gangen zijn erg indrukwekkend. Een plek die je niet snel zal vergeten. (En dat voor maar €6,00!)

Palácio Nacional de Pena
Het meest bekende en vooral het meest kleurrijke gebouw mag natuurlijk ook niet gemist worden: Palácio Nacional de Pena. Hoog in de bergen verscholen staat het gebouw gehuld in Romantische architectuur. Naast de kleurrijke muren zijn ook vele betegeld met azulejos. Hoe dan ook neemt dit kasteel je echt mee in een sprookje. Voor €14,00 kan jij dit sprookjesachtige paleis en haar tuin bezoeken.

Palácio de Monserrate
Het meest verstopte en misschien wel minst bezochte paleis is het Palácio de Monserrate. Ver van het centrum van Sintra gelegen, bevindt zich dit prachtige exotische gebouw. De mooiste route is door de tuin heen, langs de tropische en verschillende soorten planten, naar het paleis. De muziekzaal in het paleis wordt nog steeds gebruikt voor evenementen, dus als je geluk hebt neem dan zeker eens een kijkje (onze tip: tot 31 mei is de Cook Collection in dit paleis, een kunstcollectie verzameld door de oorspronkelijke eigenaar van het gebouw). Voor maar €8,00 heb ook jij een ticket voor dit prachtige gebouw en haar exotische tuin.

Wil jij een bezoekje brengen aan deze paleizen? Ideaal is natuurlijk om in Sintra zelf te verblijven zodat je genoeg de tijd hebt om deze magische plek mee te maken. Ook kan je vanaf Lissabon de trein of auto pakken of een ticket regelen die je met het OV vanaf Lissabon naar Sintra en Cascais brengt en weer terug in Lissabon uitkomt. Genoeg opties dus!

Wilt u ook zo’n heerlijke vakantie boeken naar Sintra?

Redacteur