In Zuid-Limburg kun je heerlijk fietsen en wandelen. Heb jij zin in een actieve vakantie in de frisse buitenlucht? Dan raden wij je zeker aan om een leuke accommodatie te boeken in Zuid-Limburg, zodat je hier alle mooie fiets- en wandelroutes kunt volgen. In dit artikel lees je meer over het fietsen en wandelen in Zuid-Limburg.

 Fietsen in Zuid-Limburg

Veel mensen denken dat het landschap van Zuid-Limburg alleen uit heuvels bestaat. Dit is echter niet het geval. Op veel fietsroutes door Zuid-Limburg kom je inderdaad een of meerdere heuvels tegen, maar door de regio lopen ook zeker vlakke routes. Ook voor de recreatieve fietser is Zuid-Limburg dan ook zeker een aanrader om al fietsend te verkennen.

Ga je binnenkort met de fiets richting Zuid-Limburg? Volg dan in ieder geval een van deze fietsroutes:

  • De Hartje Heuvelland fietsroute
  • De Park Gravenrode fietsroute
  • De Drie Grenzen fietsroute

Dit zijn de drie populairste fietsroutes in Zuid-Limburg. Wil je zo veel mogelijk van de regio zien? Volg de routes dan allemaal. Je zal hier geen spijt van krijgen!

Genieten in Zuid-Limburg

Wil je meerdere dagen heerlijk fietsen en/of wandelen in Zuid-Limburg? Ga dan niet een enkele dag naar deze prachtige regio, maar boek een accommodatie bij Hoeve Vakanties. Heb je een fijn vakantiehuis in Zuid-Limburg, dan kun je hier meerdere dagen genieten van de omgeving. Je kunt heerlijk fietsen, maar ook fijn wandelen vanuit bijvoorbeeld jouw vakantiehuis 8 personen. Zo kom je pas echt tot rust.

 Wandelen in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg zijn honderden wandelroutes uitgestippeld. Denk hierbij aan korte routes van 3 tot 5 kilometer, maar ook aan langere routes van meer dan 15 kilometer. Je kunt een wandelboekje meenemen als je naar Zuid-Limburg gaat, maar je kunt de vele wandelroutes in de regio ook online vinden. Heb je internet op je telefoon, dan kun je zonder boekje op pad. Je zoekt online naar een wandelroute, opent deze op je telefoon en kunt direct vertrekken. Heerlijk!

De drie populairste wandelroutes in Zuid-Limburg, zijn de volgende:

  • De Kastelen in het Geuldal Totale afstand: 6 kilometer.
  • De Cultuurroute Eijsden-Margraten. Totale afstand: 2,5 kilometer.
  • De Schinveldse Bossen RR10 Onderbanken wandelroute. Totale afstand: 9 kilometer.

Leuk om te weten: de gemeente Eijsden-Margraten is in 2015 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Je kunt hier niet alleen de Cultuurroute volgen, maar ook vele andere geweldige wandelroutes. Vind je de Cultuurroute van 2,5 kilometer wat te kort? Dan raden wij je alsnog aan om richting Eijsden-Margraten te gaan, want hier kun je simpelweg heerlijk wandelen.

Redacteur