Musea
Zuiderzeemuseum

Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. In het museumpark staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een school, een visrokerij en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. In het hoogseizoen kunt u er ambachtslieden aan het werk zien.

Ajax Museum
In het Ajax Museum in Amsterdam maakt u een reis door de afgelopen 100 jaar in de Amsterdam Arena.

Anne Frankhuis
Neem in Amsterdam een kijkje in de achterkamer waar Anne Frank woonde toen ze haar wereldberoemde dagboek schreef.

Teylers Museum
In het Teylers Museum in Haarlem zijn zowel technische als astronomische instrumenten te bewonderen. Alles heeft te maken met kunst en wetenschap in dit museum.

NEMO
Groot transport- en techniekmuseum in Amsterdam, zelfs het grootste science center van Nederland in spraakmakend gebouw.

Palingzang Museum
Een zoektocht naar de oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die het opmerkelijke dorp Volendam aan het IJsselmeer internationale allure verschaften met een eigen unieke succesvolle sound.

Bezienswaardigheden & gebouwen Grote Kerk
De grote kerk in Haarlem, een enorme kerk wordt beheerst door het beroemde orgel, dat vele componisten naar Haarlem heeft gelokt.

Zaanse Schans
De Zaanse Schans in Zaandam is een bijzondere woon & werkbuurt, die een goede indruk geeft van hoe de Zaanstreek er enkele eeuwen geleden uit heeft gezien. Er is genoeg te beleven; molens, musea, ambachten, restaurants, een bezoekerscentrum en bovendien heeft u er de gelegenheid een rondvaart te maken. 

Ruïne van Brederode
In Santpoort-Zuid, gelegen op slechts 2 km afstand van Bloemendaal, is een overblijfsel te bewonderen van het middeleeuwse kasteel van de heren van Brederode. De burcht is meerdere malen belegerd en weer herbouwd, behalve de laatste keer, toen verviel de burcht definitief tot ruïne.

Zin in een dagje cultuur proeven in Noord-Holland? Kijk dan hier voor de leukste stads en cultuur arrangementen in Noord-Holland!

Redacteur