Curaçao is niet groot, dus je kunt je makkelijk verplaatsen op het eiland, tijdens je Curaçao vakantie. Het is 61 kilometer lang en op het breedste punt 14 kilometer breed. Er zijn verschillende vormen van vervoer mogelijk. We lichten er een aantal uit.

Huur een auto

Als je Curaçao met je eigen huurauto verkent, heb je alle vrijheid. Bij het huren van een huurauto is het handig als je een creditcard hebt, want meestal moet je een borg betalen. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Neem de bus

Op Curaçao rijden grote bussen, die ‘konvoi’ worden genoemd. De bussen rijden niet vaak en onregelmatig, maar een busritje is zeker een beleving. Je komt in contact met het eiland en door het rustige reistempo geniet je optimaal van de prachtige omgeving. Op het Waaigat in Punda en naast het viaduct in Otrobanda zijn de grote busstations van Curaçao te vinden.

Minibusjes

De handige minibusjes zijn gemakkelijk te herkennen aan het woord ‘BUS’ op de nummerplaten. Het is ook een goedkope vorm van vervoer. Ze rijden niet volgens een vast schema, maar ze rijden af en aan, dus je hoeft nooit lang te wachten.

Scooter

Een fantastische manier om het eiland te ontdekken: per scooter. Huur een scooter en toer over het eiland. Een rijbewijs is niet nodig. Veel verhuurbedrijven bieden ook tours aan. Tijdens zo’n tour leer je het eiland op een leuke manier kennen, je beleeft het moois van dichtbij!

Taxi

Een gemakkelijke manier van vervoer is de taxi. Zij hebben een bord met het woord ‘taxi’ op het dak, en de letters ‘TX’ op het nummerbord. De prijzen zijn gelijk aan de Nederlandse, en je betaalt het basistarief van 06:00 uur tot 23:00 uur, en ’s nachts betaal je een toeslag van 25%. Taxistandplaatsen vind je bij het vliegveld Hato, op de Sha Caprileskade en bij veel hotels. De Dutch Caribbean Taxi Association heeft een app ontwikkeld, waarmee je onder andere contactgegevens van verschillende taxibedrijven kunt opzoeken.

Bron: Curacao Toeristen Bureau Europa

Redacteur